În fiecare an, Apple și-a obișnuit fanii să vină pe piață cu câte un nou model de telefon care să impresioneze cu capacitățile sale și să răspundă nevoilor aflate în permanentă dezvoltare cu tehnologii și funcții noi.

Cel mai recent model din gama Apple este iPhone 14 Pro Max, un telefon care este capabil să facă fotografii și filmări de o calitate impresionantă și vine dotat cu tehnologii menite să îți facă viața mai ușoară și utilizarea o experiență foarte plăcută.

Totul este impresionant la acest telefon, însă prețul este și el unul pe măsură. Așadar, primul lucru la care ne gândim este dacă merită investiția într-un astfel de telefon. Aceasta este o întrebare cu un răspuns subiectiv. Dar, ca să poți să-ți formezi singur acest răspuns, ți-am pregătit un mic ghid cu principalele sale funcții, explicate cât mai simplu posibil.

iPhone 14 Pro Max este cu siguranță un telefon care impresionează ca apariție, de la culorile în care este disponibil, până la design. Dar, probabil cel mai impresionant lucru la acest telefon este camera triplă de pe spate, care are 3 senzori diferiți: wide, de 48 megapixeli, ultra wide, de 12 megapixeli și telefoto de 12 megapixeli. Iar camera din față este considerată de specialiști cam cea mai capabilă raportat la modelele existente în acest moment pe piață. Din acest punct de vedere, poți face fotografii și filmări la modul profesionist doar cu acest model de telefon. Ceea ce este, într-adevăr impresionant. iPhone 14 Pro Max îți oferă și un zoom extraordinar, ceea ce înseamnă fotografii în detaliu. În același timp, camerele sunt capabile să facă fotografii de o calitate impresionantă și pe timp de noapte. Iar din punct de vedere video, telefonul oferă o noutate, tehnologia Action mode, care focalizează subiectul sau persoana în timpul filmărilor, indiferent de cum miști camera.

Un alt lucru impresionant la acest model de telefon este displayul Super Retina, capabil să emită mult mai multe culori decât crezi tu că ai cunoaște, adică nici mai mult nici mai puțin de un miliard. Acest display este disponibil la mai multe modele de telefoane de la Apple dar, noutatea la iPhone 14 Pro Max este că are o funcție nouă numită Always On Display. Când activezi această funcție, ecranul nu intră niciodată în stand by. Desigur, asta înseamnă și că bateria ta se va consuma mai repede. Totuși, este o funcție foarte utilă, la nevoie. Iar un alt lucru util la display este dotarea Dynamic Island, o funcție cu ajutorul căreia poți obține extra siguranță, pentru că îți acoperă camera frontală și senzorul ID.

Există și un minus la acest telefon și anume bateria, despre care se crede că nu este atât de performată pe cât ar putea fi. Este un lucru foarte subiectiv din nou, pentru că este condiționat de nivelul de utilizare al telefonului. Dacă folosești mult telefonul, cu ecranul la o luminozitate ridicată, este perfect normal ca bateria să se descarce mai repede.

Dacă la capitolul baterie nu se mișcă perfect, la capitolul procesor, acest telefon este top. Procesorul Bionic A 16 face ca telefonul să se miște foarte repede și să răspundă imediat la comenzile tale, chiar și când ai mai multe aplicații deschise și chiar și atunci când îl folosești pe o durată mai lungă de timp.

Judecând după toate funcțiile sale, iPhone 14 Pro Max este un telefon extraordinar. Însă tu ești în măsură să decizi dacă este cel mai potrivit model pentru nevoile tale și dacă merită cu adevărat investiția. Este bine să nu decizi la impuls și să petreci cât mai mult timp cu informarea despre acest produs. Urmărește părerile specialiștilor tech despre el, ca să afli despre cât mai multe detalii ale acestui telefon și citește cât mai multă informație poți. Analizează și dacă poți face cumva bani folosind funcțiile acestui telefon, precum filmări, fotografiere sau editare video. Nu în ultimul rând, verifică atent atât oferta din magazine, cât și oferta disponibilă online. Cu siguranță există oferte chiar și pentru modelele de telefoane din topurile de gamă.