Lucrurile pe care trebuie să le cumpărați atunci când aveți un nou-născut sunt nesfârșite și numai propria intuiție vă poate ajuta să decideți ce aveți nevoie și ce nu. Există lucruri pe care ați putea să le omiteți și alte achiziții pe care le-ați putea regreta. Pentru a evita aceste probleme, vă oferim o listă cu lucruri ce v-ar putea ușura considerabil viața cu un nou-născut.

Biberon

S-ar putea să aveți sau să nu aveți nevoie de un biberon. Cu toate acestea, indiferent dacă hrăniți copilul la sân sau cu formulă, este bine să aveți un biberon bun în casă pentru ceai sau pentru a hrăni copilul atunci când mama nu este acolo. Cheia este să cumpărați un biberon de sticlă, pentru a putea încălzi laptele ușor, și biberon de plastic mai mic pentru când va fi nevoie să îi dați apă. Tetinele sunt, de preferință, din silicon, care durează mai mult și nu au un gust ca cele din cauciuc.

Scutece

Deși am putea dezvolta foarte mult subiectul scutecelor, există câteva recomandări de care să țineți cont: cumpărați la început cam 2 pachete de pampers, scutece din prima mărime și schimbați mărimea în funcție de creșterea copilului. Dacă bebelușul este prematur, ar trebui să cumpărați mărimea 0 sau cea recomandată de firma producătoare în acest caz.

Portbebe

Este un accesoriu foarte util atunci când aveți un copil, deoarece vă oferă multă libertate de mișcare atunci când trebuie să ne conformăm rutinelor noastre obișnuite și copilul trebuie să fie în contact permanent cu noi.

Fașe din muselină

Muselina este o țesătură foarte fin realizată, din fire de bumbac, de diferite dimensiuni, fiind respirabil și elastic. Există materiale mai mari, care servesc drept pătură și pot fi folosite și pentru a acoperi mama și copilul în timp ce ea îl alăptează. Cele mai mici sunt folosite ca șervețele pentru a usca zona bebelușului în jurul gurii și gâtului. Există multe utilizări care pot fi date muselinei, printre care evidențiem: cearșaf pentru cărucior sau pătuț, pătură de joacă, fașă, șervețel și multe altele.

Cameră de supraveghere

Foarte utilă pentru a lăsa copilul să doarmă într-o cameră diferită de cea în care vă aflați, fie pe timpul zilei, fie noaptea. Imaginea redată de cameră le va permite părinților să știe în orice moment poziția bebelușului și unele dintre aceste camere de supraveghere au senzori cu infraroșu, alarme audio sau microfon pentru ca părinții să știe dacă bebelușul plânge. Există numeroase camere de supraveghere, trebuie să evaluați care sunt prioritățile dumneavostră pentru a o achiziționa pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului.

Cărucior

Multe aspecte trebuie luate în considerare înainte de a lua decizia de a cumpăra un scaun de mașină sau cărucior. Oferta de piață este foarte largă și există numeroase modele de carucior . Trebuie să căutați un cărucior care este, mai presus de toate, ergonomic, deoarece confortul bebelușului va depinde de acesta. Un alt factor de luat în calcul sunt accesoriile pe care le oferă: geantă, umbrelă, protecție împotriva ploii și vântului sau scoică detașabilă, printre altele. Un sac de dormit bun va proteja copilul de frig și va fi un element de bază în cărucior. Este important să căutăm un cărucior ușor și versatil, care să ne ofere posibilități atât iarna, cât și vara, simplu și ușor de pliat, cu protecție și ventilație, deoarece va fi foarte util vara.

Hainuțe

În primele zile și chiar luni, hainele de care bebelușul va avea cel mai mult nevoie vor fi body-urile, pijamalele, sacii de dormit, fesurile și căciulile. Pentru hainele de bebeluși, se recomandă ca acestea să fie articole de îmbrăcăminte din bumbac, care să aibă capse în partea de jos pentru a facilita schimbarea scutecului, dar, fără îndoială, cele mai utile sunt cele care sunt fixate cu capse în partea din față, de când sunt foarte mici pentru că capul nu este încă ferm și cu aceste articole de îmbrăcăminte, schimbarea este mult mai ușoară.