Huawei P Smart este o surpriză în fiecare an. Huawei P Smart 2021 a fost lansat încă de la finalul anului trecut și vine cu o actualizare puternică, în special în ce privește camera și bateria, iar prețul este menținut.

Avantaje:

  • Nivelul fotografic este ridicat, mai mult decât se aștepta la un telefon din această gamă

  • Ecranul este cu adevărat excelent

  • Un sunet puternic și puternic

Dezavantaje

  • Huawei are o problemă din cauza lipsei serviciilor Google

  • Putere insuficientă, mai ales privind înapoi

  • Urme de amprente

La nivel estetic, vedem că noul Huawei P Smart moștenește încă unele caracteristici ale P Smart anterior, cum ar fi partea din spate lucioasă și marginile sale curbate (și unele dintre culori). Desigur, cititorul de amprente nu mai este în același loc, ci este introdus exact pe marginea laterală.

Huawei lustruiește aspectul dispozitivelor sale de câteva generații, diferențiindu-le încet de concurență și făcându-le extrem de recognoscibile. Acest Huawei P Smart 2021 nu face excepție și, deși ne confruntăm cu un model economic, telefonul dă senzația în orice moment că ar trebui să coste mai mult decât costă cu adevărat.

Nu este mic, are o înălțime de aproape 16,6 centimetri și nici nu este ușor, cu o greutate de 206 grame, dar Huawei P Smart 2021 este destul de confortabil și ergonomic, iar manevrabilitatea nu este grea.

Modulul camerei din spate se lărgește deoarece crește de la două la patru obiective. Una dintre modificările principale este însă chiar în față: dispare crestătura din P Smart. Acum apare o gaură pentru camera frontală printr-un ecran IPS de 6,67 inch cu rezoluție FullHD + .

Huawei a fost mai conservator la nivel de procesor, venind din nou cu Kirin 710A cu o singură opțiune de 4 GB RAM. Memoria internă este de 128 GB stocare, care poate fi extinsă cu un card microSD obișnuit.

Noul Huawei P Smart 2021 se comportă bine de cele mai multe ori, atât atunci când rulează sistemul de operare în sine, un Android 10 ascuns în spatele EMUI 10.1 cu prea mult bloatware, cât și în cele mai frecvente aplicații. Rețele sociale, mesagerie, jocuri ușoare, navigare. Totul se comportă așa cum ar trebui până când începem să-l forțăm mai mult. Multitasking-ul propriu al dispozitivului prezintă unele probleme , înghețând aplicațiile în fundal mai des decât este probabil necesar.

Trebuie amintit că, fiind un terminal Huawei, are Android 10 ca sistem de operare, dar fără servicii Google. În schimb, include cele ale Huawei, cu Huawei App Gallery sau Petal Search, printre altele, disponibile în EMUI 10.1.

Dar realitatea dură este că cele mai populare aplicații, cum ar fi WhatsApp sau Instagram, nu sunt prezente decât printr-o aplicație rapidă în cazul celei de-a doua.

Există o evoluție și a bateriei, care în acest nou telefon mobil este de 5.000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de până la 22,5 W, de asemenea mai mare decât cele precedente. Pentru al alimenta, are un conector USB-C și rămâne mufa de 3,5 milimetri.

Modulul din spate a crescut, deoarece a crescut numărul de camere. Cele patru camere din spate prezintă acum combinația obișnuită în telefoane mobile mai modeste, acestea fiind următoarele:

  • Senzor principal de 48 megapixeli cu obiectiv diafragmă f / 1,8.

  • Unghi larg cu senzor de 8 megapixeli cu lentilă diafragmă f / 2.4.

  • Senzor de fotografie macro de 2 megapixeli cu obiectiv diafragmă f / 2.4.

  • Senzor de 2 megapixeli pentru modul portret cu obiectiv diafragmă f / 2.4.

Camera frontală rămâne cu un senzor de 8 megapixeli precum P Smart, fără a moșteni senzorul de 16 megapixeli pe care l-am văzut deja în P Smart S.

În concluzie, acesta este un telefon destul de echilibrat, în ciuda faptului că are punctele sale gri. Pe de o parte, avem o construcție bună, deși cu o tendință pentru amprente, un ecran vecin cu excelența în nivelul său de preț și un echipament de cameră oarecum supraîncărcat. Pe de altă parte, avem un telefon care plătește prețul blocadei Statelor Unite.