Finala Ligii Campionilor este ceea ce visează toate echipele de fotbal indiferent de nivelul la care evoluează. De-a lungul timpului au avut loc meciuri care vor rămâne în istoria fotbalului și nu doar pentru numele jucătorilor care s-au duelat, ci datorită desfășurării meciului și a răsturnărilor de situație.

Unul dintre cele mai urmărite evenimente din fotbal este finala Ligii Campionilor și atrage oameni de pretutindeni. De la fanii echipelor implicate și până la pariori, toți sunt cu ochii pe acel meci. În rândul pariorilor este forfotă pentru că nu știu unde să joace la pariuri pentru că fiecare operator în parte vine cu opțiuni care mai de care mai interesante. Dacă citești SlotV păreri te vei convinge ca Slot V este acel operator care se mulează perfect pe nevoile tuturor pariorilor prin oferta stufoasă pe care o oferă pentru finala Ligii Campionilor, cât și pentru toate celelalte sporturi și meciuri importante.

Inventată în anul 1955, Liga Campionilor și-a schimbat formatul ultima oară în sezonul 1992/93, atunci când s-a luat decizia ca numele și formatul să se schimbe. Sistemul de puncte al meciurilor s-a modificat și el, ceea ce a dat naștere unor dueluri spectaculoase care vor rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului.

Manchester United - Bayern Munchen 2-1

Era pentru prima oară când Manchester United și Bayern Munchen se întâlneau într-o finală a Ligii, dar a fost suficient cât să scrie istorie. Cele două echipe s-au întâlnit la Barcelona, pe un stadion „Camp Nou” umplu până la refuz de către cei 90.425 de spectatori veniți să își încurajeze favorita. Ottmar Hitzfeld a pregătit curajos meciul și campioana Germaniei deschiderea scorul datorită reușitei din minutul 6 a lui Mario Basler.

Manchester United a alergat aproape un întreg meci pentru a egala, dar inspirația lui Alex Fergusson a fost din nou decisivă. Experimentatul tehnician i-a introdus în teren pe Teddy Sheringham și Ole Gunnar Solskjaer, cei care au adus victoria reprezentantei Premier League în finală. 2-1 a fost scorul după ce Sheringham a egalat în minutul 90+1, iar norvegianul Solskjaer a înscris golul victoriei două minute mai târziu.

AC Milan - Liverpool 3-3 (2-3 după penalty-uri)

Era poate ultima ocazia când legende precum Paulo Maldini, Steven Gerrard, Alessandro Neste, Kaka, Milan Baros se duelau la cel mai înalt nivel. Milan – Liverpool era meciul care aducea față în față două două dintre echipele care au câștigat cel mai des trofeul. Practic, meciul a început de la 0-1 pentru că Paulo Maldini a deschis scorul din chiar primul minut al meciului. Prima repriză a continuat în aceeași notă și AC Milan conducea cu 3-0 la pauză și se preconiza încă un succes al „rossonerilor”.

Rafa Benitez a făcu ceva magic la pauză pentru că în teren a intrat o altă echipă a lui Liverpool. Gerrard & Co. nu erau deloc resemnați, ci convinși că pot să revină, ceea ce s-a adeverit. A fost nevoie de doar șase minute din a doua repriză pentru ca situația să se schimbe. 54, 56 și 60 au fost minutele în care Gerrard, Smicer și Alonso au marcat stabilind astfel scorul final. A venit rândul portarilor Dida și Jerzy Dudek să iasă la rampă, dar mai inspirat a fost polonezul și Liverpool a câștigat cu 3-2 după ce Serginho, Pirlo și Shevchenko au ratat pentru italieni.

Juventus - AC Milan, 0-0 (2-3 după penalty-uri)

Finala disputată de Juventus și AC Milan în sezonul 2002/03 este singura din era modernă a fotbalului care s-a încheiat fără gol înscris la finalul celor 90 de minute. Marcello Lippi și Carlo Ancelotti se cunoșteau foarte bine, iar școala defensivă a celor doi tehnicieni și-a spus cuvântul. De altfel, Italia este recunoscută ca fiind țara unde se juca cel mai defensiv fotbal la momentul respectiv.

Meciul jucat pe „Old Trafford” în fața a 62.315 spectatori rămâne singurul duel din istoria competiției care a făcut ca în finală să se întâlnească două echipe din Italia. Va rămâne la fel și după încheierea ediției 2022/23 pentru că în cursă mai sunt doar Milan și Inter, iar ele se întâlnesc în semifinale.

Toate finalele de Liga Campionilor sunt speciale, dar cu siguranță au fost meciuri care au avut ceva special și vor rămâne mult timp în istorie ca fiind printre cele mai spectaculoase asemenea jocuri.