Chiar dacă atunci când este frig tentația este să te îmbraci cu toate hainele din dulap, totuși ia în calcul câteva obiecte vestimentare care să-ți ofere căldura de care ai nevoie, dar și confort și liberate de mișcare. Mizează pe variante călduroase, care îmbină aceste atribute și, în plus, au și factorul cool inclus. Iată câteva idei care te pot ajuta:

 1.       Când este foarte frig, este de preferat să te folosești de haine în mai multe straturi, pe care le poți da jos cu ușurință jos. Optează pentru un maiou din bumbac, strâns pe corp. Adaugă o maletă și un pulover din lână sau cașmir, în V, care se închide cu nasturi, cu decor sofisticat. Pentru un plus de eleganță, poți să optezi pentru o rochie din stofă sau una de tip pulover, pe lângă corp, care să ajungă deasupra genunchilor. Mai ai nevoie de o pereche de ciorapi cu 100 DEN, opaci, și o pereche de botine cu toc înalt, așa cum poți găsi la Fashion Days , care să fie comode, mai ales dacă trebuie să stai mai mult în picioare.

2.       Pentru zilele ploioase sau cele în care ninge, este bine să îți achiziționezi o jachetă impermeabilă, care să aibă neapărat și glugă pentru a-ți putea acoperi zona capului. Atunci când mergi la o întâlnire sau la birou este de preferat să optezi pentru un palton negru sau în tonuri de bej. Totuși, pentru un look fresh și îndrăzneț, te poți orienta și către culori mai puternice, precum roșu sau verde. Nu în ultimul rând, ca să fii sigură că nu îți strici coafura, apelează cu încredere la o umbrelă.

3.       Dacă te-ai decis să pleci la munte, pune în bagaj haine care să-ți încălzească corpul, precum o jachetă călduroasă de la Fashion Days  și o pereche de cizme sau bocanci. Le poți asorta cu ușurință cu o pereche de jeanși sau colanți groși și un pulover dintr-un material fleece sau tricotat. În privința încălțămintei, alege o variantă cu talpa ușoară, dar modernă, căptușită cu lână, care este eficientă în a absorbi umezeala și nu lasă picioarele să transpire.

4.       Nu uita nici de accesorii! Îți poți acoperi gâtul cu o eșarfă sau cu un fular din cașmir, iar pentru mai multă eleganță și rafinament poți să îți completezi ținuta cu un guler din blană ecologică într-o nuanță care să complimenteze haina aleasă. Pentru a-ți proteja capul te poți folosi de o căciulă într-o culoare veselă sau o beretă, în stil franțuzesc, sau o bască. Pentru un plus de feminitate îți poți prinde părul cu o eșarfă pe care să o înnozi în formă de fundă sau poți folosi agrafe decorate cu pietre sau perle de diferite dimensiuni.

5.       Adaugă ținutei și o geantă chiar dacă este frig și nu-ți vine să mai te mai gândești la vreun accesoriu care să nu fie legat de factorul termic. Ține cont de momentul zilei, dar și de evenimentul la care participi. Sunt foarte cool gențile mari, cele care au formă de corn, cele cu design geometric și clutch-urile cu aspect asimetric, dar și rucsacurile cu o singură baretă.