Un ceasornicar italian spunea că un bărbat are nevoie doar de trei accesorii: mașina, nevasta și ceasul. Fără doar și poate, ceasul este și va rămâne un element foarte important care îți poate defini stilul, dar și o investiție, de aceea vrem ca tu să ai toate informațiile de care ai nevoie ca să faci alegerea cea mai potrivită.

Când vrei să îți cumperi un ceas, acesta ar trebui să fie de calitate, să aibă un preț accesibil și să-ți definească stilul. Alegerea îți poate da bătăi de cap, însă nu va fi greu dacă ții cont de câteva aspecte:

  1. Dacă îți dorești un ceas de calitate, alege unul făcut de o firmă de ceasuri barbati, nu de una de îmbrăcăminte, chiar dacă a doua este mult mai cunoscută. Experiența celor care produc exclusiv ceasuri determină calitatea acestora, spre deosebire de ceilalți, care produc doar un accesoriu fashion.
  2. Dă o raită prin șifonier, vezi ce haine porți și gândește-te cu ce ținute ai asorta. De exemplu, la o pereche de pantofi sport alesi din link-ul urmator https://www.fashiondays.ro/g/barbati-/incaltaminte-pantofi_sport_si_tenisi poți opta pentru un ceas digital, iar dacă alegi  o ținută mai elegantă un ceas analog este alegerea perfectă. De asemenea poți opta și pentru un ceas de buzunar, care îți oferă un stil aparte, acestea nefiind foarte des întâlnit.
  3. Alege ceasul în functie de mărimea încheieturii tale. Chiar dacă vezi un ceas care îți place ca design, dar este prea mare sau prea mic pentru încheietura ta, te sfătuim să nu îl cumperi pentru că va fi disproporționat.

Există mai multe tipuri de ceasuri, precum:

  • Quartz - Aceste ceasuri conțin un cristal de quartz care este alimentat de către o baterie electrică. Chiar dacă acesta este cel mai ieftin mecanism, el are cea mai mare acuratețe.
  • Automatic – Ceasurile automatice se folosesc de energia cinetică produsă prin mișcarea mâinii pentru rotația limbilor indicatoare. Aceste mecanisme sunt mai complexe decât quartz-ul, dar au dezavantajul de a se opri după câteva ore după purtare.
  • Mecanic – Ceasurile mecanice au cel mai complex mecanism și rotația se produce cu ajutorul unui arc metalic. Acestea sunt adevărate opere de artă, mai ales cele produse manual, dar au anumite dezavantaje: întoarcerea arcului la anumite intervale și precizia mai slabă decât în cazul celorlalte două.

Nu uita să ai în vedere rezistența geamului protector al cadranului. Acestea pot fi de trei feluri:

  • Plexiglas – Este cel mai ieftin, rezistent, dar se poate zgâria ușor.
  • Sticla minerală – Este rezistenta la zgârieturi, dar este mai ușor de spart.
  • Safir – Este cel mai scump și cel mai rezistent la zgârieturi, dar se poate sparge ușor.

Ținând cont de aceste informații, ai numeroase posibilități pentru alegerea ceasului perfect!