În multe case, bucătăria este spațiul central al vieții de acasă. Este locul în care sunt pregătite toate mesele, unde se adună familia, unde oaspeții rămân uneori la o gustare sau la o băutură. Prin urmare, scaunele joacă un rol fundamental. Acestea nu trebuie doar să fie confortabile și ergonomice, ci și stabile și rezistente. Și, desigur, ușor de curățat.

Dar, dintre atâtea modele disponibile pe piață, pe care să le alegi? Să aflăm împreună.

Dimensiuni

Înainte de a lua orice decizie, ar trebui să iei în considerare cât de mare este bucătăria sau zona de sufragerie. Există o înălțime standard a scaunului, care este de aproximativ 45 cm. Oricum, asigură-te că există suficient spațiu sub masă pentru a îndoi confortabil genunchii.

După ce ai decis înălțimea unui scaun de bucătărie, este timpul să decizi câte scaune ai nevoie. Asigură-te că ai spațiu adecvat pentru a pune toate scaunele de care ai nevoie sau pe care vrei să le cumperi.

Dacă le cumperi pentru barul de acasă, ar trebui să optezi pentru scaune înalte.

Confort

Poți alege între scaune tapițate sau ne-tapițate. Fiecare tip de scaun bucătărie are avantajele sale. Există scaune foarte ușor de curățat în funcție de materialul din care sunt fabricate, deoarece sunt concepute pentru bucătărie și este normal să se murdărească.

De asemenea, ține cont de masa căreia îi vei aloca scaunele, deoarece confortul este, de asemenea, strâns legat de înălțimea și forma acestei piese.

Finisaj și țesătură

Unii oameni sunt de părere că scaunele ar trebui să se potrivească estetic cu masa. Dacă este și cazul tău, ia în considerare finisajele acestor două piese de mobilier, astfel încât să se completeze reciproc. Poți alege un element uniform și unul contrastant. Contrastul este un mod excelent de a face zona de bucătărie interesantă, în timp ce uniformitatea face ca spațiul să lipsească puțin de personalitate.

Alegerea țesăturii și a finisajului poate adăuga ceva culoare zonei de bucătărie.

Bucătăria este un spațiu care este folosit în fiecare zi indiferent dacă ai ocazii speciale sau nu. Prin urmare, este necesar să alegi un scaun bucătărie care să dea personalitate spațiului.

Personalitate

Cu un scaun bucătărie, ai posibilitatea de a suprapune diferite culori, forme și modele. Pentru a-ți lăsa imaginația să zboare, nimic mai bun decât scaune transparente.

Picioarele scaunului

Atunci când alegi scaune de bucătărie, aruncă întotdeauna o privire asupra picioarelor. Este important ca acestea să fie rezistente și stabile. Reține că picioarele din metal, cauciuc și plastic nu sunt întotdeauna atât de grozave și pot strica podeaua din bucătărie. Picioarele din lemn sunt imbatabile: dar le preferi din fag sau lemn masiv ?

Durabilitate

Scaunele pot fi o parte importantă a bucătăriei tale, deoarece sunt piese pe care probabil le vei folosi în fiecare zi. Prin urmare, verifică cât de solid și robust este tipul de scaun bucătărie pe care urmează să îl alegi. Cu o structură din oțel vei avea securitate.

Durabilitatea înseamnă și obținerea celui mai bun raport calitate-preț. Ia în considerare tipul de material, țesătură sau orice alți factori suplimentari care sunt luați în considerare înainte de a lua decizia de a cumpăra scaune bucătărie.

Multifuncționalitate

Doar pentru că alegi un scaun bucătărie, asta nu înseamnă că îl vei folosi doar în acel spațiu. Ar trebui să te asiguri că scaunul sau scaunele pe care le alegi sunt potrivite și pentru alte camere din casă.

Există câteva modele care pot fi stivuite și acest lucru îți va permite să le stochezi atunci când nu sunt utilizate. În mod ideal, cumpără un set de 4 scaune sau chiar mai multe pe care le poți stivui, deoarece acest lucru îți va permite să ai mai mult spațiu în bucătărie atunci când nu este nevoie să ții toate scaunele la masă.

Când să cumperi

Există anumite perioade ale anului care pot fi perfecte pentru a cumpăra scaune de bucătărie, în timp ce altele nu prea. Dacă alegi momentul potrivit, poți obține chilipiruri reale și poțo cumpăra scaunele de bucătărie pe care le cauți la un preț mic.

Ține întotdeauna ochii deschiși. De multe ori, magazinele se grăbesc să scape de produse de pe stoc odată cu sosirea de noi modele și să ofere produse de marcă la prețuri mici.