Cum să alegi covorul pentru fiecare cameră din casa ta?
Casa ta este micul tău cuibușor de relaxare. Din secunda în care ai închis ușa după ce ai ajuns acasă te simți mai în siguranță și cumva mai liniștit. Locuința ta este ca o cupolă în care te simți protejat de problemele din spațiul exterior. Parcă mailurile pe care le primești de la muncă, deși programul s-a terminat nu mai cântăresc atât de greu pe umerii tăi atunci când stai în canapea și te bucuri de un film sau serial bun. Dar ce te face să te simți atât de liniștit la tine în casă? Culoarea pereților? Se poate. Lumina din casă? Și ea contribuie. Întreg decorul? Absolut. Nu există un element de decor care este mai important, ci fiecare este o parte a unui mecanism.
Despre o rotiță a acestui mecanism o să vorbim și noi în articolul de astăzi. Probabil că ai citit deja în titlu, vorbim despre covoare, care la fel ca oricare piesă de decor, necesită o atenție sporită. Poți considera acest articol un mic ghid în alegerea covoarelor pentru camerele din casa ta. Ca să poți să te bucuri atât de confort, cât și de utilitatea acestor piese. Astfel, dacă îți căutai un nou covor sau ai terminat recent renovările și ți se pare că ai avea nevoie de unul, iată aici un mic ghid care să te ajute.
Covorul în living
Livingul este punctul de interes al locuinței, un punct zero în care petreci cel mai mult timp. Așa că, ai nevoie de un covor pe măsură. Dacă în living, primul obiect de care te lovești cu privirea este canapeaua, atunci covorul ar fi pe locul doi. În consecință, trebuie să îl alegi foarte bine.
Cel mai recomandat ar fi un covor mare și rezistent sau o mocheta care să stea inclusiv sub canapea. Dacă ideea de covor mare nu îți surâde și ți se pare că ar umple prea mult spațiul, poți alege unul mai mic. De exemplu, dacă ai un living mare, prevăzut cu o măsuță și un fotoliu destinate relaxării, poți pune sub ele un covor rotund de dimensiuni mici. Acesta va da un plus de eleganță și nu va încărca atât de mult spațiul. Sau dacă simți că spațiul nu este destul de dinamic din punct de vedere cromatic, poți opta pentru două covoare rotunde si colorate.
Totuși, dacă alegi un covor în living, acesta ar trebui să fie curățat profesional de cel puțin două ori pe an. Mai ales că livingul este cea mai tranzitată cameră din toată casa.
Covorul în dormitor
Dormitorul este un spațiu destinat exclusiv liniștii. Un loc în care problemele și stresul dispar dimineața următoare. Tocmai de aceea, înainte să te culci și după ce te trezești ai nevoie de liniște și de un spațiu adecvat pentru tine.
Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a alege covorul pentru dormitor este să stabilești forma și dimensiunile pe care acesta să le aibă. Dacă dormitorul tău nu este cel mai generos spațiu, poți să faci puțină magie cu ajutorul covoarelor și să dai impresia de spațiu. Poți pune de fiecare parte a patului un covor rotund care va da impresia de spațiu.
După aceea, mai trebuie să ai în vedere cât de ușor sau de greu o să îți fie să cureți spațiul. De aceea covoarele rotunde și de dimensiuni mici pe care le îndepărtezi ușor sunt variante bune pentru dormitor. În plus sunt și covoare ieftine.
Covorul în bucătărie
Bucătăria probabil că este un loc puțin neobișnuit pentru un covor, dar unii oameni îl îndrăgesc. În cazul în care nu ai o bucătărie generoasă din punct de vedere al spațiului și cu un spațiu îngust de manevră, îți recomandăm un covoraș mic, sub formă dreptunghiulară. Dacă ești fanul culorilor și al modelelor pe faianță, poți căuta un covor ieftin care să adauge un plus bucătăriei tale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.