Suntem acum foarte în plină vară și, deși petrecem restul anului așteptând sosirea acestui moment, astfel încât, printre altele, soarele să ne umple de vitamina D, de îndată ce soarele bate, suntem nerăbdători să ne adăpostim sub o umbrelă de terasă și să ne bucurăm de la umbră de vremea bună. Da, de la umbră.

 

În funcție de dimensiunea terasei și de buget, pergolele și copertinele pot fi o soluție, dar au dezavantajul prețului mai ridicat. În plus, în acest caz, cea mai ușoară și funcțională opțiune este de a opta pentru o umbrelă practică, care nu va fi deteriorată în cazul unei furtuni.

 

Avantajele optării pentru o umbrelă terasă

În plus față de prețul bun (prețul său este mai mic decât o copertină sau o pergolă), unul dintre marile avantaje ale optării pentru o umbrelă este că nu este o soluție definitivă, astfel că iarna micul balcon sau terasa nu vor fi afectate de niciun fel de instalare permanentă, cum ar fi stâlpi sau materiale textile care pot fi deteriorate dacă nu sunt utilizate.

Deoarece nu necesită instalare, cel mult, și indiferent de dimensiunea umbrelei, va fi necesar să puneți o anumită greutate la baza sa - vă puteți concentra doar pe căutarea celei mai bune nuanțe. Utilizarea umbrelei pentru balcon, de exemplu, nu necesită consimțământul comunității de vecini, așa cum se întâmplă cu instalațiile fixe, precum copertinele sau pergolele, astfel încât puteți alege culoarea și modelul care vi se par cele mai bune, pentru a avea cel mai distractiv balcon din bloc.

Când nu sunt folosite, în timpul iernii, se pliază și pot fi depozitate într-o cameră de depozitare sau într-un dulap mare, unde nu suferă uzura de a fi în aer liber în cele mai grele luni.

 

De ce trebuie să ții cont atunci când cumperi o umbrelă pentru terasă

 

1. Cea mai bună umbrelă de soare, cea înclinabilă

Un aspect foarte necesar atunci când vine vorba de a alege o umbrelă de terasă este să fie înclinabile. Unele includ tururi de 360 ° pe axă (în mod ideal dacă este o umbrelă mare), altele mai puțin, dar e important să poți adapta umbrela pentru orice moment al zilei și pentru orice direcție din care bate soarele. Înclinarea umbrelei va permite adaptarea umbrelei la direcția soarelui, care se schimbă în fiecare zi.

 

2. Materialul să fie unul cu protecție solară

Atunci când alegeți culoarea umbrelei pentru estetica sa, este necesar, de asemenea, să evaluați rezistența sa împotriva razelor ultraviolete. Majoritatea țesăturilor pentru umbrele sunt realizate din acril sau poliester și este normal ca acestea să filtreze razele ultraviolete pentru a proteja și pielea de soare. Versiunile numai din bumbac sau țesăturile naturale foarte ușoare nu vor avea aceste proprietăți.

 

3. Culoarea pânzei afectează lumina pe care o primiți și căldura

Din nou, dincolo de estetică, culoarea umbrelei afectează senzațiile sau efectul pe care doriți să îl obțineți în umbră. Albul sau alte culori deschise sunt de preferat, pentru că cele de culoare închisă atrag soarele și sporesc căldura.

 

4. Dimensiunea umbrelei

Dimensiunea terasei și modul în care soarele o „acoperă” este ceea ce va determina dimensiunea umbrelei. Dacă terasa dvs., deși este mare, are soare doar într-un spațiu mic, o umbrelă mică, cu diametrul mai mic de 3 metri, va fi suficientă.

Deoarece balcoanele și terasele sunt de obicei alungite, umbrelele au fost adaptate la această distribuție. Dacă ne gândim la o umbrelă, aproape toată lumea vede în minte imaginea umbrelei tipice rotunde de plajă, dar acest format nu este nici măcar adaptabil la toate spațiile.

Balcoanele cu adevărat mici necesită soluții ingenioase, cum ar fi umbrele de perete semi-circulare în care stâlpul și partea dreaptă sunt așezate aproape de perete și de acolo vă puteți bucura de umbră.

Dacă dimensiunea terasei o permite, formatul clasic rotund sau ușor dreptunghiular se adaptează, de asemenea, la spații mici și în acest caz este mai bine să o alegeți înclinabilă.

Avantajul umbrelei rotunde clasice este că poate fi așezat și în orificiul unei mese de terasă. Printre aceste tipuri de umbrele există multe opțiuni de finisaje, modele și culori și puteți (și ar trebui) să transformați terasa prin încorporarea unor culori vesele.

Pentru mai multe terase pătrate sau pentru iubitorii de soare care doresc să păstreze un spațiu rezervat soarelui (și șezlongurilor ), cea mai bună opțiune sunt umbrelele pătrate. La fel ca în cele rotunde, indicația este de diametru, dar în loc de rotundă se referă la lungimea celor patru laturi egale.

Umbrelele rotunde sau umbrelele dreptunghiulare sunt umbrelele care vin să se adapteze teraselor noastre. Cu acestea vă asigurați o masă de familie la umbră sau acoperiți o zonă mare de relaxare pentru a vă bucura toată ziua la adăpost de soarele dogoritor.