Indispensabil în majoritatea industriilor, aparatul de sudură trebuie ales corect, astfel încât să conducă la cele mai bune rezultate. Prețul este unul din factorii ce influențează covârșitor decizia de cumpărare, conducând adesea la decizii eronate.

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de sudură MIG MAG și doriți să aveți garanția unui produs fiabil, rezistent și longeviv, nu permiteți prețului să vă influențeze hotărârea. Cu toții suntem tentați de produsele cu prețuri mici, însă trebuie să conștientizăm faptul că acestea sunt deseori reflexii ale unei calități îndoielnice.

Desigur, veți găsi și aparate de sudură MIG MAG profesionale la prețuri accesibile, însă nu ieftine. Un produs de calitate, creat de o firmă de renume, automat va necesita o investiție serioasă, de aceea selecția lui trebuie făcută cu atenție, în funcție de mai mulți factori.

Aparatul de sudură MIG MAG – ideal atât pentru începători, cât și pentru experți

Spre deosebire de aparatele de sudură clasice, un aparat de sudură MIG MAG funcționează prin topirea unui fir metalic (rolul fiind, desigur, de lipire a două materiale), în timpul procedurii eliminându-se un gaz inert (MIG) sau activ (MAG). Scopul gazului este de a stopa aglomerarea reziduurilor pe suprafața metalului, fiind un fel de scut protector pentru sudură.

În cazul unui aparat MIG MAG, sudura se realizează deci prin topire, iar gazul (inert sau activ) trebuie ales în funcție de materialul ce urmează a fi sudat:

  • aluminiu, cupru, titan sau magneziu – gaze inerte (MIG) precum argon, heliu sau amestecuri între acestea;

  • oțeluri (cele obișnuite din construcții) – gaze active (MAG) precum dioxidul de carbon sau amestecuri dintre acesta și argon.

Sudura MIG MAG are multiple avantaje, principalul fiind dat de sudura rezistentă care se obține, chiar și în situația lipirii unor materiale subțiri. De asemenea, un aparat de sudură MIG MAG va avea mereu o viteză de sudare superioară, va fi ușor de manevrat și se va bucura de emisii reduse de fum. Fiind ușor de manipulat, acest dispozitiv este recomandat chiar și începătorilor, nu doar celor cu experiență, oferind o experiență de lucru plăcută.

Cum alegeți un aparat de sudură MIG MAG profesional?

După cum a fost menționat și anterior, alegerea unor aparate de sudură MIG MAG profesionale trebuie realizată cu atenție, în funcție de numeroși factori, nu doar de preț:

  • gazul utilizat – este important să se decidă, cum am mai spus, ce materiale urmează să fie sudate, cele mai bune aparate de sudură profesionale MIG MAG fiind cele ce pot utiliza ambele tipuri de gaze (dar prețul va fi, automat, mai mare);

  • intensitatea curentului electric – este recomandat ca produsul ales să permită reglarea în trepte a intensității curentului și plaja de reglaj să fie aleasă corect (până în 120 A pentru începători, între 150 și 200 A pentru uz profesional);

  • sârma pentru sudare – aparatele de sudură MIG MAG utilizează două tipuri de sârmă, plină (din oțel carbon, de exemplu) și tubulară, cel din urmă tip împărțindu-se și el în mai multe subtipuri (cu flux, bazică);

  • viteza de avans a sârmei – se recomandă să fie reglabilă, de regulă între 1 și 22 m/min, chiar de 30 m/min în cazul aparatelor de sudură profesionale MAG;

  • siguranța în folosire – indiferent de modelul de aparat de sudură MIG MAG ales, este important ca acesta să dispună de ventilare și protecție la scurtcircuit și suprasarcină.

DeTop – magazinul online unde se găsește o gamă variată de aparate de sudură profesionale MIG MAG

DeTop, principal furnizor de aparate de sudură Miller în România, deține un portofoliu impresionant de produse. De la invertoare de sudură, la aparate de sudură profesionale MIG MAG, generatoare de curent, aspiratoare industriale și altele, toate se remarcă prin caracteristici de excepție și prețuri corecte, provenind de la companii cu un bun nume pe piața internațională.

Dacă doriți să investiți într-un aparat de sudură MIG MAG profesional, pe scule.detop.ro găsiți produse de la branduri precum TelWin, Miller, Kemppi sau Esab, apreciate pentru rezistența, fiabilitatea și durabilitatea lor. De exemplu, un aparat de sudură MIG MAG Telwin Bimax 152 Turbo are un preț de până în 1600 de lei: curent de sudare max. 145A, sudură cu fir continuu în mediu protector de gaz MIG/MAG, ventilat forțat, protecție termostatică, roți și mâner pentru transport etc.

În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații despre produsele comercializate de către DeTop, apelați cu încredere la serviciile de consiliere pe care această companie le oferă!