Se combină cu aproape orice și sunt încălțămintea ta perfectă pentru cele mai reci zile ale anului.

Aceste ghete pentru bărbați sunt iubite de multă vreme în întreaga lume începând cu anii 1970. Datorită aspectului lor robust (dar la modă) și atractivității practice, acest model a devenit un stil iconic de încălțăminte. În plus, ca urmare a culturii urbane din anii 90 si a evolutiei diverselor estetici in hip hop, putem spune acum ca aceste ghete pentru bărbați sunt pe cat de elegante, pe atat de informale in garderoba noastra. Oricum, originea lor datează cu câteva decenii înainte de boom - ul lor și de inserția puternică pe care au experimentat-o ​​în cultura populară la sfârșitul secolului al XX-lea.

 

Istoricul ghetelor „work boots”

Aceste ghete pentru bărbați își au originea în clasa muncitoare a secolului al XVIII-lea. Da, chiar dacă este nevoie de puțină muncă pentru a înțelege. Sigur, designul lor a variat foarte mult și nu au rămas mereu la fel, dar a fost după Revoluția Industrială când prima lor versiune a văzut lumina zilei.

 

Ghete bărbați, bocanci bărbați - evoluție

Revenind puțin în timp, trebuie să ne amintim că până la sfârșitul anilor 1700 o mulțime de oameni din Europa se mutau din zonele rurale pentru a lucra în orașe și fabrici. Evident, acest tip de bocanci cu finisaje nubuck si rezistente la apa nu au aparut inca, insa au fost populare cizmele din lemn cunoscute sub numele de saboti. Fermierii și alți bărbați din forța de muncă au folosit această tehnologie care i-a protejat de a fi răniți de obiecte ascuțite sau animale.

 

Ca fapt curios putem spune că în protestele vremii, clasa muncitoare a folosit saboții din lemn pentru a bloca mașinile și a opri producția în fabrici.

De-a lungul anilor, au existat bocanci din lemn și piele care cu inovație nestăpânită și industrializare în întreaga lume au cerut prezența vârfurilor de oțel, acoperiri mai bune și materiale mult mai rezistente. Nicio companie nu și-a putut permite să acopere fiecare caz de accident de muncă care exista la momentul respectiv.

 

Ghete bărbați, bocanci bărbați - echipamente

Ghetele noastre preferate sunt rezultatul profesionalizării în echipamentele de siguranță la începutul și mijlocul secolului XX. Mai ales în industriile miniere și pe șantierele de construcții. Ulterior, acești bocanci pentru bărbați s-au transferat cu ușurință în contraculturi și diverse estetici de rezistență, după marile mișcări sociale care au avut loc în anii 60, 70 și 80. Punkerii și alte subculturi purtau ghete cu vârf de oțel și alte cizme de lucru în primele zile din anii 1960. „Fast forward” până astăzi, iar ghetele de lucru s-au îmbunătățit mult. Cunoaștem restul acestei povești și nu este de mirare că personaje din muzică și divertisment precum Drake și Keanu Reeves sunt modelele noastre.

 

Cu ce ​​nu ar trebui să folosești ghetele „work boots”

Deși suntem într-o epocă în care putem purta orice ne dorim, trebuie să ne înfrânăm tentația de a ne purta bocancii de lucru cu un costum formal, cu pantaloni croiți într-un eveniment care necesită o anumită eleganță, cu blugi atât de skinny încât se termină în interiorul ghetelor.

 

Ghete bărbați, bocanci bărbați - oferte & idei

 

Cu ce ​​să le purtați

Cu pantaloni de trening sau pantaloni de antrenament intr-un sens foarte relaxat.

Un brand popular de bocanci „work boots” bărbați, atât prin nume cât și prin stil, Timberland oferă un design distinct și calitate superioară. Deși sunt disponibile într-o gamă largă de culori, cel mai întâlnit model este cel in nuanța muștar, pană la gleznă, cu șireturi dure. Ghetele au devenit o piesă bază în garderobă pentru bărbați în anii 1990 în timpul mișcării hip hop și sunt demne de atenție. Robuste, elegante și atemporale, ghetele bărbați de la Timberland sunt pentru oricine și pentru toată lumea. Poartă-le pe stradă sau pe munte în zăpadă; stilul robust și calitatea superioară sunt de neegalat până în prezent.