Impactul în urma unei intrări prin efracţie depăşeşte pierderea bunurilor materiale; poate fi o experienţă cu adevărat traumatizantă care poate duce la răniri sau chiar moartea unui ocupant al casei-victimă. Un sistem de supraveghere/alarmă, împreună cu vigilenţa ta, reprezintă linia întâi de apărare împotrvia furtului, a incendiilor şi a altor evenimente neprevăzute.

Prezenţa sistemelor de alarmă / supraveghere îţi oferă atât beneficii psihice, cât şi materiale. Spy Shop Romania iti da cateva sfaturi in acest sens:

Sistemele de securitate pot crește valoarea proprietăţii tale

Camerele de supraveghere cresc valoarea casei mele pe piaţă? DA! Dacă vreodată scoţi casa la vânzare, trebuie să ştii că sistemele de alarmă sau camerele de supraveghere îţi dau un avantaj în faţa celorlalţi. Cumpărătorii de case, în special familiile, preferă o proprietate cu un sistem de alarmă/supraveghere instalat. Prezenţa sistemelor de închidere, a camerelor de supraveghere de exterior/interior şi detectorii şi senzorii aferenţi fac casa ta mult mai atractivă şi sigură în ochii unui cumpărător. Poţi să scuteşti un potenţial cumpărător de costurile instalării sau achiziţionării unui sistem.

Un serviciu de monitorizare te va ajuta să economiseşti bani

De obicei, în urma unei intrări prin efracţie, proprietarul pierde sume bune de bani în bani lichizi sau bunuri materiale. Un sistem de alarmă este prima linie de protecţie împotriva acestor pierderi. Este timpul să instalezi alarme reale şi camere de supraveghere, și să semnalizezi prin semne cum că locaţia este protejată.

Pe măsură ce tehnologia avansează, la fel face şi expertiza infractorilor. Ei îşi pot croi drumul în interiorul casei tale fără să deschidă vreun geam sau uşă. Este imperativ ca sistemul tău de alarmă/supraveghere să poată intimida orice persoană care are în vizor casa ta. Asigură-ţi bunurile personale prin semnarea unui contract pentru un serviciu de monitorizare. Cum funcţionează? Dispozitivele tale de securitate sunt integrate şi conectate la un centru de monitorizare la un centru de comandă. După detecţia unei ameninţări, sistemul trimite o notificare centrului de monitorizare. În cazul în care se confirmă urgenţa şi nu este alarmă falsă, centrul contactează autorităţile competente pentru a se deplasa la faţa locului imediat. Cu acest strat suplimentar de protecţie, poţi fi sigur că eşti în siguranţă 24/7.

O alarmă de incendiu îţi poate salva munca de o viaţă

Hoţii îţi pot lua o parte din proprietatea personală dar există o ameninţare care poate lua tot ceea ce ai lucrat o viaţă: incendiul. În unele cazuri, familiile îşi pierd întreaga locuinţă din cauza incendiilor distructive, ştergând ani întregi de muncă grea.

Protejează-ţi bunurile prin instalarea unui sistem de alarmă antiincendiu. Poţi alege dintr-o gamă largă de alarme de incendiu disponibile pe piaţă.

Sfaturi pentru a îţi menţine casa în siguranţă

În afară de instalarea sistemului de alarmă, te poţi menţine în siguranţă fiind vigilent. În primul rând, moderează utilizarea reţelelor de socializare. Evită să postezi conţinut care oferă informaţii despre casă, achiziţii noi sau planuri de vacanţă. Potrivit unui sondaj de 57 de spărgători condamnaţi, 10% au recunoscut că au consultat reţelele de socializare înainte de a da loviturile pentru a şti exact când proprietarii sunt plecaţi. Revizuieşte-ţi setările de confidenţialitate şi păstrează-ţi informaţiile personale departe de ochii lumii. Gândeşte-te de două sau trei ori înainte să postezi ceva pe reţelele de socializare. Tot conţinutul cu poze şi filmări din vacanţă, păstrează-l spre distribuire pe internet pentru când te întorci acasă.

Uşa din faţă este calea principală de intrare în casa ta. Aproximativ 70% din hoţi folosesc această intrare atunci când vor să pătrundă în casa ta; de aceea este important să instalezi o încuietoare în care ştii că poţi avea încredere. Dacă te-ai mutat într-o casă nouă, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să schimbi încuietorile. În final, să ai mereu un plan de urgenţă întocmit corect pentru întreaga familie. Învaţă-i pe copii să armeze/dezarmeze sistemul, locurile de întâlnire în caz de urgenţă şi alte sfaturi de supravieţuire în cazul unui eveniment nefericit.

Nu este nimic mai valoros decât liniştea psihică. Dacă ai impresia că un sistem de alarmă/ supraveghere este o cheltuială de care te poţi lipsi, atunci greşeşti. Pierderile şi pagubele cauzate de intrarea prin efracţie sau din cauza unui incendiu sunt reale şi neprevăzute. Familia şi obiectele de valoare trebuie protejate tot timpul.