Cumpărarea unui laptop de ultimă generație este suficientă pentru a face orice jucător precaut. Trebuie să vă asigurați întotdeauna că obțineți destulă valoare pentru ceea ce cheltuiți și că ceea ce cumpărați se potrivește nevoilor dvs. specifice.

În acest articol, vorbim despre ceea ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă gândiți să cumpărați un laptop de gaming.

Mărimea ecranului

Când vine vorba de laptopuri pentru jocuri, dimensiunea chiar contează. Principalul compromis, atunci când luăm în considerare acest lucru, este calitatea ecranului comparativ cu greutatea laptopului. Vreți să vă puteți bucura de jocurile dvs. preferate în HD, dar trebuie să puteți căra acest laptop cu dvs. Totul ține de mentalitate. Dacă călătoriți des și probabil aveți un desktop acasă, vă recomandăm să luați în considerare un laptop gaming ieftin, cu un ecran de gamă medie de 15". Acesta este punctul de pornire. Un ecran de 13", în opinia noastră, este o risipă atunci când cumpărați un laptop pentru jocuri.

 

Laptopurile pentru jocuri sunt pline de hardware și dispozitive de răcire și pot fi dificil de transportat. Dacă totuși acesta va fi echipamentul dvs. principal, probabil că doriți să alegeți laptopuri de jocuri din gama de 17". Acest lucru va însemna că nu sacrificați dimensiunea ecranului și puteți experimenta jocuri la cel mai înalt nivel de calitate grafică. Sigur, va fi cam dureros de cărat (în funcție de modelul pe care îl alegeți), dar merită. Cumpărați acest laptop pentru a juca jocuri, deci trebuie să aveți cel mai bun ecran posibil.

Preț

Desigur, nu este suficient să vorbim despre obținerea celei mai mari dimensiuni a ecranului. De multe ori, oamenii trebuie să respecte un buget, iar cu cât ecranul este mai mare, cu atât este și prețul mai mare. De obicei, prețul va fi definit de piesele din laptop și doriți întotdeauna să obțineți cea mai bună ofertă. Doriți să aveți o platformă care să funcționeze la standardul de jocuri pe care doriți să le jucați, dar să se potrivească și nevoilor dvs. de zi cu zi.

GPU

GPU-ul este puterea laptopului dvs. și va fi principalul lucru pe care doriți să cheltuiți banii. Totul din laptopul dvs. ar trebui să se învârtă, de obicei, în jurul GPU-ului, deoarece controlează în totalitate cât de impresionante vor arăta jocurile pe care le jucați pe el.

Ceea ce este esențial să înțelegeți atunci când cumpărați un GPU pentru un laptop este distincția dintre GPU-uri mobile și dedicate. De exemplu, puteți alege un laptop care are un 980m și vă puteți gândi că funcționează la fel de bine ca un 980, dar ați greși. Unitatea dedicată aproape că dublează puterea, deci fiți foarte atenți și comparați când alegeți un GPU. Unele laptopuri de jocuri au de fapt unități dedicate în interior. Sunt, evident, mai scumpe, dar merită aruncată o privire, dacă se încadrează în intervalul dvs. de preț.

RAM

Memoria cu acces aleator controlează viteza cu care puteți accesa datele, indiferent de locul în care sunt stocate pe hard disk. Cu cât un computer sau un laptop are mai multă memorie RAM, cu atât puteți efectua mai multe sarcini simultan fără încetinire. Daca vreti un laptop bun, veți dori să vizați gama de 8-16 GB!

 

RAM-ul nu este cel mai scump element de hardware din mașina dvs., așa că, dacă este posibil, obțineți cât de mult puteți. Multe laptopuri de jocuri oferă, de asemenea, un mijloc de a schimba hardware-ul în zilele noastre, deci dacă nu puteți obține suficient la un nivel de bază sau dacă găsiți o ofertă ieftină, ar putea fi o modalitate bună de a-i adăuga memorie extra platformei dvs.

CPU

Procesorul nu ar trebui să fie principala dvs. preocupare. Asta pentru că, de obicei, după ce ați ales placa grafică, ar trebui să fie asociată cu un procesor care o poate gestiona. Cu toate acestea, este o bună practică să verificați întotdeauna și să vă asigurați că GPU-ul dvs. nu va fi limitat de puterea de procesare a procesorului. Dacă vă place totuși să editați videoclipuri, ar putea fi o idee bună să alegeți un procesor mai mare, deoarece acest lucru poate îmbunătăți serios viteza acestor acțiuni.