Whisky-ul Tennessee al lui Jack Daniels este un produs cu adevărat interesant. În primul rând, este fabricat în cea mai veche distilerie din Statele Unite. O altă caracteristică total unică pentru Jack Daniel’s este că maeștrii degustători din distilerie testează fiecare lot și butoi de whisky pentru a determina calitatea acestuia.

Deși respectă toate regulile necesare pentru a fi clasificat drept Bourbon, există un pas suplimentar inclus, care îl face pe Jack Daniel’s nu un bourbon, ci un whisky din Tennessee. Procesul final constă în filtrarea whisky-ului prin cărbune de arțar înainte de îmbuteliere.

În mod ciudat, Jack Daniel’s este fabricat într-un comitat american așa-numit „uscat” – da, este complet ilegal să vinzi alcool acolo. Distileria evită această lege vânzând sticle de whisky în scopuri „decorative”. În mod ironic, Distileria de Whisky Jack Daniel’s este principala sursă de venit pentru comitatul Moore, iar distileria are de fapt 371 de angajați; cu șase mai mulți decât întreaga populație a orașului în care se află, Lynchburg, ce înregistrează doar 365 de persoane. Cu toate acestea, locația distileriei nu a afectat cu siguranță popularitatea băuturii, fiind un nume cunoscut în întreaga lume.

Cu toate acestea, trebuie spus că unul dintre cele mai interesante (și impresionante) lucruri despre Whisky-ul Tennessee al lui Jack Daniel’s este faptul că se combină bine cu o mare varietate de arome, făcându-l adaosul perfect la aproape orice cocktail.

Iată câteva idei de băuturi pe care le poți combina cu whisky Jack Daniel’s.

Dacă doriți să știi care sunt cele mai bune combinații și idei de cocktailuri pentru Jack Daniel’s, iată câteva idei care funcționează bine pentru a scoate în evidență aroma acestui whisky uimitor de delicios.

Coca Cola

Una dintre cele mai cunoscute și populare băuturi pe care le poți combina cu Jack Daniel’s este Coca-Cola, care adaugă un gust dulce băuturii. În plus, vine cu arome mai întunecate, cum ar fi melasa, care conferă băuturii o senzație distinctă.

Pentru o combinație ideală de Jack și Coca-Cola, tot ce trebuie să faci este să amesteci o parte Jack Daniel’s și trei părți Coca Cola în paharul tău preferat. Majoritatea băutorilor de acest fel se prepară cu gheață.

O altă rețetă minunată pe care o poți face cu Jack Daniel’s și Coca-Cola este Jack in Black. Pentru a face această băutură, umpleți paharul pe trei sferturi cu gheață. Se toarnă puțin Jack Daniel’s și se amestecă cu lichior de cafea. Adaugă niște Coca-Cola și amestecă totul.

Ghimbir

O altă aromă grozavă care se potrivește bine cu Jack Daniel’s este ginger ale. Vei obține o notă de dulceață la fel ca și cu Coca Cola, dar și acea aromă suplimentară care vine cu ghimbirul. Dacă vrei să folosești ginger ale cu Jack Daniels, Gentleman and Ginger este o băutură minunată.

Suc de mere

Dacă vrei să adaugi ceva dulceață băuturii tale, împreună cu un pic de aciditate, încearcă să amesteci suc de mere cu Jack Daniel’s. O rețetă pe care o vei găsi în multe locuri atunci când combini cele două se numește Apple Jack.

Ia paharul tău preferat și umple-l cu gheață. Se toarnă câteva 100 de ml de Jack Daniel’s și se completează cu suc de mere. Multor oameni le place să adauge la această băutură felii de măr pentru a scoate în evidență aciditatea.

Apă minerală

Dacă preferi aroma simplă de Jack Daniel’s și nu vrei ca aceasta să fie diluată sau modificată mult, există întotdeauna opțiunea de a folosi apă minerală cu gheață. În acest fel, vei obține în continuare aroma pe care o vrei de la whisky-ul tău preferat.

Suc de lămâie sau lime

O altă băutură dulce pe care o poți adăuga la Jack Daniel’s este sucul de lămâie sau lime. Va adăuga puțină dulceață băuturii tale și scoate în evidență aroma din whisky-ul tău preferat.

Limonadă

Una dintre cele mai populare băuturi din Tennessee este limonada, motiv pentru care este perfect logic să combini acest lichid dulce cu whisky-ul ales. Se adaugă o aromă curată, alături de o băutură clară.

Dacă acest tip de băutură sună atrăgător, încearcă să faci o limonadă Lynchburg. Umple paharul cu gheață și pune 100 de ml de Jack Daniel’s . Adăugați 50 de ml de Triple Sec împreună cu puțin suc de lămâie. Completează totul cu limonadă și adaugă o felie de lămâie ca garnitură.