Se prea bine știe faptul că în domeniul croitoriei lucrurile nu sunt atât de simple. Cei ce au decis să își schimbe pasiunea în meserie, mai exact, cei ce au hotărât să își deschidă propriul atelier, sunt conștienți că pe lângă o mașină de cusut profesională, sunt necesare și o mașină de brodat performantă, una de surfilat, precum și tipare de croitorie, manechine, mese de călcat și consumabile (ațe, ace, foarfece și altele).

În prezentul articol vom încerca să menționăm succint care sunt echipamentele și accesoriile necesare pentru a da startul unui atelier de croitorie, precum și câteva sfaturi privind selectarea acestora.

Mașina de cusut, mașina de brodat și mașina de surfilat

Fie că dorești să îți deschizi o afacere în adevăratul sens al cuvântului, cu un număr mai mare de angajați, sau să lucrezi pe cont propriu, creând diverse articole vestimentare prin vânzarea cărora să îți suplimentezi veniturile, ai desigur nevoie de o mașină performantă de cusut.

Foarte multe persoane își îndreaptă atenția către modele doar cu funcție de coasere, însă este bine să știi faptul că pe piață există mașini ce pot efectua mai multe tipuri de cusături. Pentru a economisi bani, poți să alegi inițial o mașină de cusut și brodat, apoi să achiziționezi un model performant de mașină de brodat, la preț accesibil desigur. Nu uita ca pe parcurs să investești și într-o mașină de surfilat de calitate, al cărei rol este de a preveni destrămarea marginilor articolelor vestimentare create.

Recomandări: indiferent că vizezi achiziționarea unei mașini de cusut, sau dorești o mașină de brodat, prețul trebuie să reflecte pe deplin calitatea. Alege să achiziționezi modele de la companii de top, branduri precum Brother, Bernina, Singer sau PRYM fiind extrem de apreciate în domeniu atât pentru fiabilitate, cât și pentru durabilitate, costuri reduse privind întreținerea și design ergonomic.

Tipar de pantaloni, tipar de bluză, tipar de rochie...

Cum bucătarul are nevoie de o rețetă care să-l ajute să obțină o mâncare savuroasă, și croitorul are nevoie de un tipar care să-i permită să realizeze corect articolul vestimentar dorit. Tiparele de croitorie, elemente absolut esențiale și destul de ieftine, se găsesc într-un număr variat de tipuri: tipar pantaloni de damă, tipar pantaloni de bărbați, tipar de fustă cloș, tipar de bluză, tipar de rochie etc.

Atenție! Tiparele de croitorie gata realizate sunt create pe baza mărimilor universale astfel că, pentru conceperea corectă a pieselor vestimentare, se recomandă o atenție sporită la luarea măsurătorilor. Desigur, există și varianta realizării de la 0 a tiparului, însă aceasta nu doar că necesită mult timp, ci poate conduce la apariția unor erori.

De la ațe și ace, la foarfece de croitorie și mese de călcat profesionale

Pentru că îți dorești să realizezi articole de calitate, alege produse de calitate. Achiziționează toate cele necesare de la magazine de specialitate. În acestea vei găsi atât ace de croitorie rezistente, cât și bobine, linii, foarfece speciale, materiale, bolduri etc.

Desigur, aspectul contează. De aceea, pe lângă consumabilele necesare, ar trebui ca din atelierul tău să nu lipsească o masă de călcat profesională, cu încălzire și aspirație, care te va ajuta să oferi hainelor aspectul neted dorit și îți va permite să economisești timp prețios.

Găsește rapid și simplu toate cele necesare atelierului tău de croitorie!

Dacă în trecut trebuia să umbli dintr-un magazin în altul ca să aduni toate cele necesare, acum ai ocazia să achiziționezi produsele dorite online, dintr-un singur magazin. Bro Rom, companie cu vastă experiență în oferirea de mașini de brodat și de cusut, îți pune la dispoziție toate echipamentele și accesoriile indispensabile, la prețuri corecte, oferindu-ți, de asemenea, și servicii de consiliere de înaltă calitate.

Cel mai vechi furnizor de mașini de cusut și brodat Brother din țară, Bro Rom, deține un portofoliu vast de produse: un număr mare de mașini performante, de la cele industriale de cusut, la automate de coasere, mașini de brodat, mese de călcat, generatoare de abur etc.

Atât pe site-ul cusutsibrodat.ro, cât și pe tiparedecroitorie.ro, se găsesc mereu reduceri reale, iar unele produse vin însoțite de mici cadouri (de exemplu, la cumpărarea unei mașini de cusut Brother se pot primi tipare de croitorie, seturi de ace sau chiar singura carte din România ce tratează pe larg aspecte importante ale croitoriei – Totul despre croitorie, ediția Burda Style).