Mark Gurman, de la Bloomberg, continuă să lanseze și să actualizeze previziunile sale pentru Apple în acest an 2022. Pe lângă faptul că indică data de 8 martie ca dată pentru următoarea conferință de primăvară, reporterul Bloomberg detaliază planurile companiei din Cupertino pentru lunile următoare. Iar printre acestea se remarcă MacBook Pro entry-level, care va câștiga un procesor M2, dar va rămâne fără alte caracteristici „vedetă” pentru a se diferenția de frații săi mai vechi (și mai scumpi).

 

Patru Mac-uri noi cu chip M2 în acest an 2022

După cum s-a raportat în MacRumors, Apple are cel puțin patru Mac-uri noi cu un procesor M2 în planurile sale pentru 2022. Mai exact, ne așteptăm la așa-numitul MacBook Air M2, un iMac de 24 de inchi, un Mac mini 2022 și un MacBook Pro entry-level. Despre acesta din urmă, Mark Gurman are mai multe detalii:

„Mă aștept ca noul MacBook Pro să urmeze MacBook Pro de ultimă generație și să renunțe la Touch Bar, dar diferențele cheie vor fi afișajul, procesoarele și stocarea, precum și lipsa ProMotion sau mini-LED-urilor”.

Adică MacBook Pro de 14 inchi, modelul entry-level, ar avea un ecran LCD ca cel actual. Ar avea același design ca și celelalte modele și va lipsi bara de comenzi rapide și butoanele virtuale pe care le-am văzut la debutul lor, în 2016. Cel mai interesant lucru este că vedem un M2 în această echipă la câteva luni după lansarea MacBook Pro cu M1 Pro și M1 Max. Cum se vor compara unul cu celălalt?

Acest MacBook Pro ar avea și Face ID, mai multe porturi și revenirea conectorului MagSafe

Acest laptop entry-level Apple MacBook Pro cu M2 ar înlocui MacBook Pro cu M1 pe care l-am văzut în noiembrie 2020. Un model care și-a menținut designul, dar și-a înlocuit procesorul Intel cu un chip Apple Silicon, cu rezultate excelente în putere, consum și autonomie.

 

8 martie, Apple Keynote Day

 

Gurman din nou, în urmă cu câteva zile, a subliniat 8 martie drept data aleasă pentru evenimentul de primăvară al Apple. Aceasta este o zi de marți, așa că se potrivește cu obiceiurile Apple. Deși subliniază că data ar putea fi în sfârșit în jurul acelei zile.

Un eveniment de o oră sau mai puțin, unde am vedea iPhone SE 3, un nou iPad Air și un Mac încă de determinat (iMac-ul mare 2022, numit și iMac Pro?). De asemenea, vom vedea lansarea oficială a iOS 15.4 și a altor sisteme însoțitoare, cu toate noutățile. Printre acestea, deblocarea Face ID cu o mască.

Doi ani i-au trebuit Apple să-și readapteze sistemul de recunoaștere facială pentru măști. Deși așteptarea, după cum am văzut, a meritat din plin.

Când instalăm iOS 15.4 în versiunea sa finală și dacă Apple nu schimbă procesul, utilizatorul va primi o invitație de a configura oficial Face ID cu o mască. Pentru a face acest lucru, este necesar să aveți un iPhone 12 sau un iPhone 13, deoarece acestea sunt modelele care au un sistem Face ID de a doua generație. Motiv pentru care iPhone X, iPhone XS și iPhone 11 sunt toate lăsate afară.

Dacă nu acceptăm invitația de a configura Face ID cu o mască, putem merge la Setări> Face ID și cod și să activăm opțiunea „Utilizați Face ID cu o mască”. Când facem acest lucru, ni se va cere să facem o nouă explorare identică cu cea pe care am făcut-o cu Face ID prima dată: puneți fața în centrul imaginii și întoarceți capul.

Acest eveniment va reuni dezvoltarea mai multor produse, precum și noi software și servicii

Dacă nu apare un produs neașteptat, o prezentare principală cu trei produse și o actualizare de software nu este suficientă. Iar Apple probabil va profita de ocazie pentru a-l umple cu noutăți și îmbunătățiri în gama sa de servicii. Servicii care devin din ce în ce mai numeroase.

Să ne amintim că avem Apple TV +, unde am putut vedea noi lansări și trailere, servicii precum Apple Cash și Apple Card, care sunt încă doar în SUA, Apple Fitness + mai are nevoie de dublare și că Apple Arcade a fost prezentat în urmă cu trei ani fără schimbări majore. Noutățile din domeniul serviciilor ar servi pentru a completa prezentarea pregătită de compania din Cupertino.