Așadar, plănuiești o călătorie în timpul vacanței sau un concediu plătit meritat de la serviciu. Te vezi deja întinsă pe plajă cu un cocktail sau urcând un munte frumos din junglă. Oricare ar fi destinația visurilor tale, ai nevoie de suficienți bani pentru a finanța această călătorie. Poate un credit rapid online să acopere toate aceste obiective?

Poate că da, dar prețul va fi prea mare pentru o excursie scumpă, așa că veți deveni sclavul dobânzilor timp de multe luni după vacanță. De aceea, ar trebui să iei în considerare alte alternative și să folosești creditele online rapide pentru a acoperi o mică parte din cheltuielile tale; altfel, riști să plătești un preț dublu. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să economisești bani pentru o vacanță fără griji și fără constrângeri financiare.

Stabiliți un buget de vacanță

Primul pas în planificarea unei călătorii este întotdeauna chestiunea financiară. Ar trebui să stabiliți un obiectiv de preț mai mult sau mai puțin clar, pe care îl puteți gestiona în mod convenabil; fiți sincer cu dumneavoastră și încercați să nu depășiți prea mult acest buget. Nu există nicio limită în ceea ce privește gradul de lux și exclusivitate pe care îl puteți găsi în multe stațiuni, dar chestiunea rezonabilă ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc.

Are sens să mergi într-o vacanță pe care nu ți-o poți permite? Costul călătoriei de împrumut vă va înrăutăți calitatea vieții după întoarcerea din călătorie? Toate aceste nuanțe contează foarte mult și ar trebui să începeți să economisiți bani cu câteva luni înainte de călătorie pentru a evita datorii uriașe după o petrecere veselă într-o stațiune scumpă.

Închideți datoriile la timp

Un alt factor semnificativ pentru planificarea și finanțarea unei călătorii este închiderea tuturor datoriilor fără întârzieri. Există mai multe beneficii ale acestei practici. În primul rând, vă veți garanta o plecare fără probleme, deoarece împrumuturile mari și întârziate pot face ca vameșul să nu vă lase să ieșiți din țară. În al doilea rând, închideți o scurgere de bani prin închiderea unui împrumut sau a unei datorii la cardul de credit, deoarece astfel de obligații financiare sunt foarte solicitante. Este posibil să trebuiască să plătiți zilnic penalitățile sau ratele dobânzilor, ceea ce reprezintă o risipă de bani pe care altfel îi puteți economisi pentru călătorie.

Economisiți bani pe mâncare

Spunând acest lucru, nu ne referim la faptul că ar trebui să vă înfometați până la moarte sau să cumpărați doar mâncare fără gust și ieftină pentru a economisi bani pentru călătorie. De fapt, există multe opțiuni pentru a economisi la cheltuielile cu mâncarea pe care ar trebui să le încercați. În primul rând, trebuie să vă revizuiți cheltuielile lunare cu mesele în oraș; adesea, oamenii nu urmăresc această categorie de cheltuieli, dar mai multe nopți petrecute în oraș la restaurant vă pot afecta grav bugetul. Acești bani vor fi mai mult decât suficienți ca fond de rezervă pentru călătoria dumneavoastră, așa că reconsiderați-vă obiceiurile alimentare și gătiți mâncare acasă. Veți fi surprins să vedeți câți bani puteți economisi în acest sens, în timp ce gătitul acasă se poate transforma dintr-o rutină într-un hobby plăcut.

Rezervați o cameră pe Airbnb

Petrecerea unei săptămâni într-un hotel SPA este cu siguranță un vis devenit realitate pentru mulți turiști. Dar nu este întotdeauna o modalitate bună de a cheltui banii de călătorie, mai ales pentru turiștii cu un buget restrâns. În loc să plătiți o avere pentru toate facilitățile hotelului sau să vă petreceți întreaga vacanță într-un astfel de loc, puteți închiria o cameră sau un apartament pe Airbnb. În acest fel, veți economisi o mare parte din bugetul dvs. pentru a vizita obiectivele turistice, a lua masa în diferite restaurante și a participa la un SPA local ca vizitator, nu ca rezident.

Găsiți pachete de călătorie

Pachetele turistice sunt adesea mult mai ieftine decât rezervările independente. Priviți această opțiune din următorul unghi: este posibil să petreceți zile și nopți în căutarea celor mai ieftine bilete de avion și a celor mai bune locuri de cazare. Cu toate acestea, aceste eforturi vă costă timp și energie, astfel încât pierdeți timp productiv în timpul căruia ați fi putut câștiga mai mulți bani pentru călătoria planificată.

Apelarea la o agenție de turism vă poate ajuta să atingeți mai multe obiective în același timp. În primul rând, economisiți timp și obțineți consultanță calificată din partea agențiilor de turism care vă pot găsi excursii în concordanță cu bugetul și preferințele dumneavoastră. În al doilea rând, puteți economisi o mare parte din bani la zborurile charter și la pachetele de oferte la hoteluri. Așadar, în cele mai multe cazuri, puteți obține o ofertă bună de la o agenție de turism după ce ați luat în considerare mai multe oferte.

Țineți cont de sezon

Este, de asemenea, posibil să economisiți la călătorii dacă vizitați destinația de vis în timpul unui sezon scăzut. Evident, călătoria nu vă va oferi toate plăcerile călătoriilor din sezonul înalt, dar totul depinde de obiectivele dumneavoastră. Unii turiști preferă plajele pustii, goale și cafenelele cu multe mese libere în sezonul scăzut, în timp ce alții vor să simtă vibrația stațiunilor supraaglomerate.

De câți bani aveți nevoie pentru o vacanță?

Acum că am abordat principalele sfaturi de economisire a banilor care vă pot ajuta să rezervați o sumă corectă pentru o călătorie, este timpul să ne întoarcem la elementele de bază. Succesul acestui proiect depinde în mare măsură de câți bani aveți cu adevărat nevoie pentru o călătorie plăcută, iar acest factor diferă de la persoană la persoană. Unii își imaginează o vacanță minunată doar într-un hotel de 5 stele cu un program All-Inclusive. Alții sunt comozi cu o cameră închiriată și gătit acasă, deoarece dau prioritate vizitelor turistice și pot folosi cu ușurință transportul public pentru a ajunge la locurile de interes.

De aceea, ar trebui să vă stabiliți așteptări realiste și să țineți cont de prioritățile dumneavoastră - dacă aveți bani puțini pentru a finanța o excursie de vis în acest sezon, poate că este mai bine să amânați proiectul cu 3-6 luni până când veți fi pregătiți să îl finanțați corespunzător.