Când vine vorba de stilul masculin, să știi cum să te îmbraci nu înseamnă doar să ai haine pentru bărbați potrivite. Să te îmbraci bine înseamnă cum îți porți hainele, să înțelegi diferitele moduri în care poți combina piesele în ținute și să îți accesorizezi look-ul pentru a-ți ridica stilul.

Să înveți să te îmbraci mai bine înseamnă, de asemenea, să găsești ținuta potrivită, să cumperi haine pentru bărbați de înaltă calitate, să profiți de tendințele moderne, dar mai ales să rămâi la modelele clasice, și să știi când să porți ținute casual și ținute elegante.

A avea o garderobă pe care te poți baza pentru a te exprima cu încredere este un instrument pe care orice bărbat ar trebui să îl aibă. Unii bărbați preferă să poarte blugi skinny cu un tricou și cizme pentru un look casual cool, în timp ce alți bărbați vor purta pantaloni negri eleganți cu o cămașă albă cu nasturi și un blazer pentru o estetică la modă.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești garderoba, există câteva reguli de bază în materie de modă care determină modul în care bărbații ar trebui să se îmbrace. Pentru a te inspira cu idei, am compilat acest ghid despre cum să te îmbraci bine. De la cămăși și pantaloni la mărci și tendințe, explorează aceste sfaturi de modă pentru a găsi modalități de a te îmbrăca și de a arăta mai bine.

Găsește-ți stilul personal

A te îmbrăca bine nu înseamnă același lucru pentru toți bărbații. Ceea ce funcționează pentru tine nu va funcționa pentru toți bărbații și viceversa. Înainte de a începe să îți construiești garderoba, trebuie să îți definești stilul personal.

Identifică ceea ce te atrage în moda masculină studiind evenimente precum Pitti Uomo din Florența sau Men's Fashion Week din New York. Răsfoiește Pinterest, abonează-te la reviste de stil masculin sau pur și simplu plimbă-te în cel mai apropiat oraș mare pentru a privi oamenii. Oricum ai face-o, află ce se potrivește cu personalitatea ta și experimentează până când vei începe să-ți creezi propriul stil și propriile idei de ținute cu haine bărbați.

Investește în piese de garderobă atemporale

Unul dintre parangonii stilului modern, Ryan Gosling spune în Crazy, Stupid, Love că îți poți reface întreaga garderobă în aproximativ 16 piese, și are dreptate. Acesta este lucrul grozav la moda masculină: câteva piese de bază pot fi versatile la nesfârșit. Dacă te limitezi la piese care nu se demodează niciodată, vei avea o bază stabilă de haine pentru bărbați de la care să-ți construiești garderoba.

Ar trebui să ai câteva tricouri de bază bine ajustate, blugi care să te avantajeze, chinos și câteva pulovere diferite. Pentru ocazii mai formale, vei avea nevoie de cămăși elegante, un blazer clasic și un costum bleumarin bine ajustat. Câțiva adidași diferiți simpli, o pereche de cizme și o pereche de pantofi eleganți din piele îți vor completa elementele de bază.

Găsește-ți măsura

Cea mai importantă piesă vestimentară pentru bărbați este cea care se potrivește. Culoarea, materialul și detaliile, toate acestea sunt secundare față de modul în care se potrivesc piesele tale.

Poți avea haine pentru bărbați uimitoare de la branduri de top, dar dacă nu ți se potrivesc, atunci nu le vei purta niciodată bine. Asigură-te că probezi mai multe stiluri diferite de pantaloni și cămăși pentru a afla unde te situezi pe spectrul de la cele drepte, fără croială, până la cele cu croială skinny.

Găsește ceea ce se potrivește corpului tău, astfel încât să îți poți folosi hainele pentru a prezenta cea mai bună versiune a ta. Acest lucru va fi, de asemenea, o parte a aspectului tău unic; unele persoane preferă un aspect mai clasic, cu croieli mai lejere, altele vor înclina spre croieli slim moderne și subțiri.

Cunoaște mărcile

Similar cu găsirea potrivirii, cunoașterea mărcilor care îți completează stilul te va ajuta să creezi o garderobă coerentă. Încearcă să găsești mărci care se potrivesc în mod fiabil în garderoba ta cu un buget și identifică în ce mărci de îmbrăcăminte pentru bărbați ar trebui să investești pentru piese care vor rezista o viață întreagă.

Atunci când cauți să te răsfeți cu o piesă de calitate superioară, nu trebuie neapărat să cauți piese care să atragă atenția. Adesea, îmbrăcămintea pentru bărbați este mai scumpă deoarece multe haine pentru bărbați sunt realizate din materiale de calitate superioară, cu o construcție mai durabilă și detalii mai smart, așa că, caută ceva despre care știi că nu se va demoda niciodată și pe care să îl poți purta la nesfârșit.

Croiește-ți hainele

Deși asociem croiala cu costumele, nu-ți fie teamă să îți croiești toate hainele. Croitoria este o modalitate rentabilă de a îți personaliza garderoba.

Poți găsi piese clasice minunate în magazinele de vechituri, care poate nu au croiala modernă pe care ți-o dorești, dar poți rezolva asta cu o vizită la croitor. În mod similar, pantalonii (chiar și blugii) necesită adesea croitorie pentru a obține o potrivire perfectă. Găsește un croitor în care ai încredere, iar acesta te poate ajuta să îți faci garderoba ta.