Atunci când cumpărați blugi, calitatea este esențială. Nu numai că denimul de calitate se va simți mai bine, dar va și rezista mai mult. Și, deși brandurile de designer sunt mai susceptibile să investească în materiale și țesături premium, asta nu înseamnă neapărat că nu puteți găsi blugi la un preț mai accesibil.

 

Deci, ce face blugii să fie de calitate, mai exact? Și cum vă puteți da seama când ați găsit perechea perfectă de blugi de bărbați sau femei? Citiți în continuare pentru a afla 4 sfaturi despre cum să cumpărați blugi din denim de calitate.

O țesătură mai grea

Blugii de calitate sunt confecționați dintr-o țesătură cu o greutate mai mare a denimului. Nu numai că ar trebui să arate, ci și să se simtă mai grei. Așadar, puneți mâna pe material, atunci când faceți cumpărături. În general, în afară de blugii de vară, denimul ușor poate însemna o calitate mai scăzută. Întrebați un agent de vânzări greutatea denimului unor blugi, dacă nu o găsiți pe etichetă. Și, dacă faceți cumpărături online, verificați dacă greutatea țesăturii („ușoară”, „medie” sau „grea”) este listată în descrierea detaliată a produsului.

 

Blugii din denim mai greu se pot simți puțin duri la început, dar în cele din urmă se vor înmuia după câteva purtări. Cu toate acestea, în cazul în care răbdarea nu este una dintre virtuțile dvs., puteți accelera procesul prin simpla îmbibare a blugilor într-o baie de oțet și apă fierbinte.

Cusături rezistente

Cusăturile din jurul tivurilor, buzunarelor și lateralelor blugilor spun multe despre calitatea lor. Căutați o cusătură bună, care să nu tragă, să nu se despice sau să se desfacă sub stres. Cusătura dublă (două rânduri de cusături amplasate una lângă alta) și cusătura în lanț (o cusătură în buclă asemănătoare cu verigile unui lanț) sunt semne bune că au fost depuse eforturi suplimentare în realizarea blugilor. Totuși, un singur rând de cusături este acceptabil, de asemenea, atâta timp cât se face cu un fir gros și durabil.

 

Pentru a vedea dacă o pereche de blugi are ceea ce este necesar, faceți un test de durabilitate: întindeți-o ușor la cusături. Dacă vedeți sau auziți cusăturile care se despică, ei bine, nu sunt vești bune. Și, în cazul în care faceți cumpărături online, funcția zoom (dacă este disponibilă) este utilă pentru a inspecta detaliile cusăturilor.

Factorul de stretch

Dacă potrivirea blugilor este un criteriu important în alegerea dvs., atunci alegeți denimul stretch. Când faceți cumpărături, verificați eticheta blugilor pentru procentajul de Lycra sau Spandex din material. Căutați maxim 2%. Chiar dacă blugii stretch sunt confecționați dintr-o țesătură concepută pentru a se întinde, ar trebui să se întindă doar până la un anumit punct. Mai mult de 2% și vă puteți aștepta ca blugii să se uzeze sau să devină largi. Și, din moment ce blugii stretch sunt meniți să se potrivească perfect, reduceți mărimea, deoarece această țesătură poate deveni mai subțire după mai multe purtări.

Detalii de design

Uneori, anumite caracteristici de design ale unei perechi de blugi vă pot ajuta să vă dați seama dacă sunt făcuți să dureze. Luați, de exemplu, nasturi și nituri din cupru. Acestea vă spun că marca a investit în realizarea unui produs bine făcut.