Blatul de bucătărie este deosebit de important în contextul amenajării bucătăriei, acesta având mai înainte de orice o utilitate practică. Pe blatul de bucătărie se desfășoară procesele de preparare a hranei, iar acestea servesc de multe ori chiar și pentru depozitarea electrocasnicelor de bucătărie. Dacă te pregătești să îți amenajezi bucătăria și nu știi exact cum să alegi blatul de bucătărie, iată ce ar trebui să știi!

Alege blatul în funcție de dimensiuni

Blatul de bucătărie ar trebui, mai înainte de orice, să respecte configurația pe care o are bucătăria. În acest sens, dimensionarea devine foarte importantă și ar trebui să faci măsurătorile în mod corect. Poți alege blaturi de bucătărie de la MatHaus deoarece acest magazin are o gamă variată de produse din care poți să alegi. Mărimile variate te pot ajuta să îți amenajezi în mod corect zona bucătăriei, astfel încât să te bucuri de flexibilitate și de utilitate.

Înainte de a alege blatul dorit, este nevoie să măsori foarte bine dimensiunea insulei, a mobilie, dar și zonele de trecere. Este important ca blatul să se potrivească cu cerințele bucătăriei, pentru a amenaja un spațiu perfect pentru locuința ta.

Alege blatul în funcție de stilul bucătăriei tale

Dacă în trecut nu se punea un foarte mare accent pe felul în care arată spațiul de preparare a hranei, în prezent specialiștii în design interior propun idei din cele mai diverse cu privire la stil și amenajare. Este recomandat așadar să ai în vedere și stilul bucătăriei, astfel ca blatul să se integreze cât mai ușor în peisaj.

Alege blatul în funcție de material

Materialul din care este realizat blatul contează foarte mult, deoarece acesta conferă deopotrivă și aspectul, dar și rezistența necesare pentru o funcționalitate cât mai bună. Blaturile de bucătărie pot fi realizate din piatră naturală (marmură, granit, travertin și ardezie) sau din lemn. Blaturile din lemn pot fi folosite mai ales dacă optezi pentru un aranjament simplist, tradițional, în vreme ce piatra naturală oferă finisaje mai speciale, moderne și elegante.

Este important ce material alegi pentru blatul de bucătărie deoarece un astfel de produs este cumpărat o dată, cu pretenția că acesta va rezista în timp. Unele materiale rezistă foarte bine, cum ar fi piatra naturală, iar acest lucru garantează rezistența blatului în timp.
Alege blatul în funcție de posibilitățile de întreținere

Legat de materialele din care sunt acestea realizate, dar fără a ne limita la acestea, este important să alegi blatul în funcție de tipul mentenanței. Piatra naturală este un material care se poate curăța cu ușurință și care nu necesită costuri foarte mari de întreținere.

Tot ce trebuie să faci este să găsești o firmă care să te ajute cu impermeabilizarea pietrei naturale, astfel încât aceasta să fie protejată pentru cât mai mult timp. O dată ce ai realizat impermeabilizarea este cu mult mai ușor să protejezi blatul, care devine astfel mai rezistent la apă și la diferite solicitări.

Blatul trebuie să fie rezistent de asemenea și la șocuri mecanice, dar și la uzura normală. Într-o bucătărie majoritatea proceselor presupun procese termice și mecanice, așadar va trebui ca blatul să reziste în orice context.

Alegerea blatului de bucătărie este o etapă importantă în definitivarea aspectului zonei de gătit, așadar ar trebui să iei o decizie care să te ajute cât mai mult în vederea amenajării corecte a spațiului. Cumpără blatul și accesoriile din magazine specializate și bucură-te de alegerea făcută pentru cât mai mult timp!