Grădina Zoologică din Oradea a găzduit sâmbătă, 29 aprilie a.c., cea de-a XV-a ediție a Zilei Părinților Adoptivi. Zeci de copii, însoțiți de părinți, din Oradea, dar și din alte zone ale țării, au participat la o serie de activități, cum ar fi pregătirea alimentației, dar și hrănirea unora dintre animale.

„Părinții adoptivi au fost curioși să afle cu ce se hrănesc animalele adoptate, de câte ori mănâncă într-o zi sau cum sunt îngrijite. De asemenea, ei au avut ocazia să admire de-aproape animalele adoptate, putând chiar intra în țarcuri la unele dintre ele și să le hrănească. De această dată, cel mai atractiv a fost țarcul care găzduiește o capibara, animalul fenomen în rândul copiilor și adolescenților, care s-a dovedit deosebit de prietenoasă și fericită să accepte mângâierile celor mici. De un adevărat spectacol s-au bucurat cei mici și la adăpostul lemurilor cu coadă inelată, dar și la țarcul puilor de tigru siberian, acum în vârstă de 11 luni, care, spre dezamăgirea celor prezenți, nu au sărit pe hălcile de carne atârnate, ci mai mult s-au jucat cu ele”, precizează Loredana Buz, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea. „Am venit special de la Cluj-Napoca pentru această zi. Băiețelul meu este foarte fericit aici”, a declarat una dintre vizitatorare.

În prezent, la Grădina Zoologică Oradea sunt înregistrați aproximativ 70 de părinți adoptivi din Oradea și mai multe localități din țară, spre exemplu: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Brașov, Constanța etc. Cele mai adoptate animale sunt capibara, puii de tigru siberian, suricatele și lupii arctici.

„Le muțumim tututor părinților adoptivi pentru implicare și pentru faptul că sunt prezenți la fiecare eveniment. Cu toții iubesc foarte mult animalele, ceea ce ne bucură”, menționează Florin Ienciu, administratorul Zoo Oradea.

Cei care vor să adopte un animal au de plătit, pentru un an, suma de 200 de lei, în cazul persoanelor fizice, și 500 lei, în cazul persoanelor juridice. Părinții adoptivi primesc în schimb un certificat de adopție, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum și intrare gratuită o dată pe lună, timp de un an.

Ziua păriniților adoptivi la Zoo Oradea se organizează de două ori pe an, în ultima sâmbătă din luna aprilie și în prima sâmbătă din luna octombrie.