Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Primăria Municipiului Oradea invită orădenii să participe la manifestările oficiale dedicate acestui eveniment, care vor debuta la ora 10.00 la statuia regelui Ferdinand din Piaţa Unirii. Nu va lipsi tradiţionalul meniu de 1 Decembrie: fasole cu ciolan și varză murată.

Festivitățile dedicate Zilei Naţionale a României vor debuta la ora 10.00, la Statuia Regelui Ferdinand din Piața Unirii, cu o ceremonie militară și religioasă, cât și cu alocuţiuni, urmate de festivitatea depunerilor de coroane, jerbe și buchete de flori.

De la ora 11.00, după finalizarea ceremonialului oficial, tot în Piața Unirii, pe platoul de lângă Biserica Sfântul Ladislau, va începe distribuirea meniului tradiţional - fasole cu ciolan și varză murată, prin grija militarilor din cadrul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației din Oradea. Meniul tradițional va putea fi ridicat de la cele două puncte de distribuţie pe care Garnizoana Oradea le va organiza în zona menționată, în limita a maximum trei porţii per persoană. În acest an, Primăria Oradea, cu sprijinul Garnizoanei Oradea, va pregăti pentru orădeni 2.700 de porţii de mâncare gătite la popota militară.