Aproximativ opt sute de orădeni au protestat vineri seara şi alţi circa patru sute, sâmbătă, în Oradea, participanţii scandând mesaje anti-PSD. La Oradea manifestaţiile au fost paşnice, jandarmii bihoreni mulţumindu-le celor prezenţi printr-un mesaj publicat pe o reţea de socializare.

În prima zi de protest, vineri, orădenii s-au adunat în Piaţa Unirii din Oradea, în jurul orei 19.00, pentru a protesta împotriva PSD şi pentru a cere demisia guvernului. Cu steaguri, cu tricouri inscripționate sau cu pancarte, orădenii au scandat zeci de sloganuri anti-PSD. „Partid de hoți și de mafioți”, „Hoții, hoții, hoții”, „La pușcărie, cu Dragnea la pușcărie”, „Jos PSD”, „PSD egal cu PCR", „UDMR, magyar PSD", „Vrem diaspora în ţară nu vrem să plecăm afară" fiind câteva dintre sloganurile scandate de manifestanţi. În jurul orei 20.00, protestatarii au pornit în marș pe traseul: General Traian Moşoiu – Piața 1 Decembrie – Centrul Civic – Strada Independenței – Piața Unirii. O femeie ieșită la balcon cu un drapel al României cu stema decupată a fost aplaudată de toți protestatarii din stradă. Ajunşi în faţa sediului PSD Bihor, protestatarii au huiduit, strigând: „Nu cedăm, rezistăm", „Jos comunismul", „Hoţii", „Partid de hoţi şi de mafioţi", „Jos Guvernul", „M*** PSD", „Anticipate". Apoi, protestatatii au ajuns din nou în Piaţa Unirii, marşul lor încheindu-se fără evenimente. Manifestanţii din Piaţa Unirii au cântat Imnul României şi au aprins luminile telefoanelor mobile, după care au scandat din nou împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea. Sâmbătă, în cea de-a doua seară de protest, aproximativ patru sute de orădeni s-au adunat tot în Piaţa Unirii. Lozincile au fost aceleaşi ca în seara precedentă, urmând apoi un marş către sediul PSD Bihor. Pe tot parcursul marşului, participanţii au strigat sloganuri precum „Fără implicare nu va fi schimbare", „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta” sau „Jos analfabeta”.

Sâmbătă, protestatarii au trecut prin fața sediului PNL de pe strada Magheru, unde au scandat „PNL, hotărăște-te!”, dar şi prin faţa sediului ALDE Bihor unde au huiduit. De asemenea, manifestanţii au oprit în Parcul Traian, în faţa Prefecturii Bihor şi a Consiliului Judeţean, înainte de a ajunge din nou la sediul PSD Bihor. Cele două zile de manifestaţii s-au desfăşurat la Oradea fără incidente, protestatarii condamnând violenţele care au avut loc la Bucureşti. De altfel, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor le-a mulţumit orădenilor pentru felul în care au ales să protesteze.

„Mulțumim orădenilor care au înțeles să protesteze pașnic și civilizat”, a fost mesajul postat prin intermediului paginii de Facebook de reprezentanții IJJ Bihor. Sâmbătă, după a doua zi de proteste, jandarmii le-au mulţumit din nou protestatarilor orădeni: „Orădean = civilizat. #Mulțumim!”.