Consiliul Local Oradea a aprobat ieri, într-o şedinţă extraordinară, majorarea contribuţiei municipiului la construirea viitoarei săli polivalente. Costurile proiectului au crescut cu aproximativ 5%, astfel încât contribuţia Oradiei a ajuns la 13 milioane lei. Ordinul de începere a lucărilor va fi dat miercuri.

Consilierii municipali au aprobat, ieri, majorarea până la 13 milioane lei a contribuţiei municipalităţii la proiectul de construcţie a viitoarei săli de sport polivalente cu 5.000 de locuri care va fi ridicată în locul fostei pieţe de vechituri (Ocska/ Obor). Pe lângă această contribuţie, Primăria s-a angajat că va lega viitoarea construcţie la reţelele de utilităţi şi va amenaja drumuri de acces. Primarul Ilie Bolojan a explicat că majorarea costurilor investiţiei este determinată de modificarea proiectului prin îmbunătăţirea structurii de rezistenţă, modificarea acoperişului şi trecerea sistemului de încălzire a clădirii de pe energie electrică pe apă geotermală.
Având în vedere că finanţatorul arenei, Compania Naţională de Investiţii, nu îşi poate modifica pragul stabilit pentru astfel de lucrări, diferenţa de preţ va fi suportată de la bugetul Oradiei. Odată aprobat proiectul de modificare a contribuţiei municipiului la investiţia de pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri, azi, viceprimarul Florin Birta va participa la şedinţa Comitetului Tehnic al CNI, iar mâine ar trebui să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Investiţia, în valoare de 60 milioane lei, va fi realizată de asocierea dintre firmele Selina SA și Construcții Erbașu SA.

La începutul anului 2019, municipalitatea va demara licitaţia pentru proiectarea parcărilor şi legăturilor sălii polivalente la reţeaua de drumuri, lucrările urmând să fie demarate în cursul aceluiaşi an. Primăria Oradea estimează că lucrările la căile de acces, parcări şi legarea la utilităţi vor fi gata până în toamna anului 2020.