Moja, puiul de leu de la Grădina Zoologică din Oradea, care a fost hrănit șase luni cu biberonul, după ce nu a fost acceptat de mama lui, a murit. El fusese operat pentru că avea peritonită.

 

Directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a declarat că puiul de leu de la Grădina Zoologică care a murit avea 40 de kilograme.

„A decedat un pui de leu, Moja era numele, e un pui pe care l-am crescut cu biberonul, pentru că mama lui nu l-a acceptat. A fost sub observațiile medicului. În ultimul timp a manifestat unele indispoziții: nu mânca, era prea liniștit, i s-a făcut o analiză de către un colectiv de medici de la Direcția Sanitar Veterinară Bihor, inclusiv ecograf. Au constatat că avea peritonită, a fost operat miercuri, după câteva ore a decedat”, a spus Liviu Andrica.

Reprezentanții Grădinii Zoologice din Oradea au pregătit, de ceva vreme, un țarc, pentru a expune puiul de leu când se va face bine.

„Am pregătit și un țarc să îl putem expune. Sigur, știam că este cu probleme. Noi avem un program pentru părinți adoptivi, iar oamenii care vor să adopte completează un formular și plătesc minim 100 de lei pentru persoană fizică și 500 de lei pentru persoană juridică și pot adopta. Acest pui de leu a avut 18 părinți adoptivi. Primul i-a dat numele, Moja”, a mai spus Andrica.