Conducerea CFR Călători a luat măsuri pentru a facilita studenților emiterea legitimațiilor de călătorie online și prin automatele de vânzare. Astfel se va reduce timpul de așteptare la casele de bilete, iar modalitatea de rezervare a locului va deveni mult mai facilă pentru studenți.

„Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren. Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

Compania și trei organizații studențești reprezentative au încheiat joi, 10 septembrie 2020, un protocol cu privire la procedura prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și procura bilete de tren online.

După definitivarea formei legale a actului legislativ de modificare și completare a H.G. nr. 42/2017, studenții care vor dori eliberarea online a biletelor/abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul cfrcalatori.ro sau la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate. 

„Vom reveni cu amănunte despre modul în care studenții vor putea procura online legitimațiile de călătorie cu trenurile CFR Călători în momentul în care modificarea legislativă va intra în vigoare. Intenția CFR Călători este ca măsura de emitere online a legitimațiilor de călătorie pentru studenți să poată fi aplicată la începerea anului universitar”, se afirmă într-un comunicat al CFR Călători.