Un mic, dar talentat artist orădean, Dragoș Dobocan, de numai 8 ani, a reușit, miercuri, să coloreze frumos Parcul Libertății, prin expoziția sa de pictură, intitulată „Visuri colorate”.

Dragoș Mihai Dobocan a încheiat clasa I la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea. Micul artist pictează de la vârsta de 5 ani cu multă pasiune. El urmează cursurile de pictură la Atelierul „Mânuțe fermecate” (Alina Pocian) și la Școala „Francisc Hubic” din Oradea, la clasa profesoarei Florence Sabău. Dragoș și-a prezentat lucrările pentru prima dată la vârsta de 6 ani, când mama sa, Crina Dobocan, i-a organizat o expoziție pentru prieteni la Casa Minunată din Oradea.

De altfel, micul pictor a relatat celor prezenţi cum a ajuns să picteze: „mama m-a înscris la un curs de canto, dar mie nu mi-a plăcut, aşa că le-am spus părinţilor mei să mă înscrie la pictură. Pictez de la cinci ani şi preferatele mele sunt canarul şi bufniţa polară. Ieri am terminat un alt tablou, un buchet de maci, care este expus aici. De asemenea, este expus şi primul tablou pe care l-am făcut... of mama, bine că îl arăţi!”

Deoarece ţine la picturile sale, Dragoş nu vrea să le vândă, dar a găsit o soluţie pentru a-i împăca pe cei care doresc să ia acasă o lucrare de a sa: le imprimă pe căni de porţelan.

La vernisaj au participat zeci de prieteni mari şi mici, colegi de şcoală însoţiţi de părinţi, precum şi Emil Bradea, directorul Rotary Club Oradea, și Mirela Niță Lupu din partea Rotary Club Art Nouveau. Despre valoarea artistică a lucrărilor și despre talentul lui Dragoș a vorbit Liana Dat, șefa catedrei de Arte Plastice din cadrul Liceului de Arte din Oradea. O plăcută surpriză a fost prezența primarului Oradiei, Florin Birta, care l-a încurajat pe Dragoș să-și urmeze visul.

Lui Dragoș îi place să călătorească, îi plac drumețiile, iubește florile și natura în orice anotimp, de aceea multe din lucrări sunt inspirate din natură.

Micul artist a participat în toamna anului trecut la primul său concurs - ,,Dessine-moi ton reve de paix” (Desenează visul tău de pace), organizat sub egida UNESCO, de Romanian Section Saint Germain en Laye Conseil International de la Danse (CID), la care a obținut premiul I, la categoria sa de vârstă (6-10 ani).

Expoziția „Visuri colorate”, vernisată ieri, în Parcul Libertății din Oradea, a reunit în jur de 65 de lucrări realizate de Dragoș în acrilic și acuarelă.

Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Oradea și Rotary Club Oradea Art Nouveau, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea.