E greu de crezut că vom avea vreo echipă de fotbal competitivă în 2022, dar sunt șanse mari să avem stadion. Asta pentru că municipalitatea vrea să construiască un stadion nou cu 15-20 de mii de locuri.

Locul ales este după Universitatea Emanuel și șoseaua de centură, spre Sânmartin, doar că amplasamentul pe care se dorește ridicarea stadionului este în litigiu. „Nu este încă în proprietatea municipiului. Suntem în proces și s-a făcut recurs, dar sunt sigur că îl vom câștiga. Avem patru hectare de teren, suficient pentru stadion, dar nu și pentru locuri de parcare”, a anunţat edilul Oradiei.

Până când specialiştii municipalităţii vor lucra la rezolvarea acestui aspect, mai trebuie rezolvate şi alte lucruri: se va realiza un studiu de fezabilitate, cel mai probabil de către firma care a făcut proiectele pentru Cluj Arena și stadionul din Craiova. După toate probabilităţile, va fi o arenă asemănătoare cu cea de la Târgu Jiu (foto). Municipalitatea şi-ar dori să înceapă lucrările din anul 2021. Finanțarea va fi asigurată prin fonduri europene, printr-un parteneriat cu Compania Națională de Investiții și din bugetul orașului.

Zona este bine aleasă, susţine edilul, deoarece sunt mai multe căi de acces, tramvaiul până la capătul cartierului Nufărul, cele două intrări de pe șoseaua de centură plus cea dinspre Sânmartin. În plus, OTL va extinde liniile de transport public pe șoseaua de centură pentru că sunt multe companii unde lucrează mulţi orădeni care au solicitat aceste linii. După realizarea noului stadion, vechiul stadion municipal va fi demolat, urmând a se face altceva pe acel amplasament. Edilul a dat asigurări că, pentru realizarea arenei sportive,  municipalitatea se va consulta cu specialiști de la Federația Română de Fotbal, de la Universitatea Oradea și cu specialişti din sport. „Cu această ocazie țin să îi mulțumesc și directorului de la LPS Bihorul care a fost de acord să reabilităm Stadionul Tineretului”, a adăugat primarul Ilie Bolojan, ieri, într-o conferință de presă desfășurată la Primăria Oradea.