Fostul fotbalist Mihai Neșu și-a lansat miercuri, 22 mai, în cadrul Bibliotecii Județene din Oradea, prima carte, intitulată „Complex Natural pentru detoxofierea sufletului-Culegere de cuvinte ziditoare de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos și de la Sfinți Părinți”, apărută la Editura „Episcop Nicolae Popovici” a Episcopiei Oradiei.

Cartea a apărut cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox al Oradiei și începe cu un Cuvânt înainte – „Rețetar duhovnicesc”, al Ierarhului, și continuă cu 100 de pastile duhovnicești alese de Mihai Neșu, citate din scrierile unor Sfinți Părinți ortodocși (printre care; Părintele Efrem Filotheitul, Sfântul Paisie Aghiorâtul, Sfântul Serafim de Virița, Părintele Tadei, Sfântul Nicolae Velimirovici ), care l-au întărit pe Mihai Neșu în momentele dificile din perioada paraliziei, cu care se confruntă de opt ani.

Lansarea a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea, la eveniment fiind prezenţi, printre alţii, Episcopul Oradiei, PS Sofronie,  managerul instituţie de cultură, Ligia Mirişan, precum şi părintele Marian, duhovnicul lui Mihai Neşu. „Îl consider pe Mihai un erou al zilelor noastre, un om puternic, frumos și înțelept, care a trecut cu bine peste toate încercările vieții, și nu au fost puține. Cartea este un medicament duhovnicesc pentru fiecare dintre noi. E un privilegiu și o onoare să fim împreună cu el”, a afirmat, în prezentarea făcută, episcopul Sofronie Drincec.

„M-am gândit să scot această carte pentru că, de când ne naștem, avem nevoie de modele și ce modele sunt mai frumoase decât Hristos și Sfinții Părinți. După accident, am început să citesc cărți care să mă ajute să trec peste această suferință. Am căutat „rețete” care să-mi aline suferința, dar am ajuns la concluzia că suferința e cel mai bun dascăl. Cele 100 de citate din carte sunt preferatele mele, ele m-au întărit și m-au ajutat să fiu mai bun în fiecare zi”, a menţionat Mihai Neșu, care a precizat că, în prezent, pregăteşte un nou volum, care va conţine 365 de pilde pentru fiecare zi.

Cărțile vor fi disponibile în curând și online, pe site-ul Fundației Mihai Neșu, la magazinul Diecezana al Episcopiei Ortodoxe din Oradea, la Magazinul Mănăstirii Sfânta Cruce din Oradea și în alte locații care vor fi anunțate pe parcurs. Profitul obținut în urma vânzării va fi donat integral Fundației Mihai Neșu, care a înființat în anul 2015 Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Sfântul Nectarie” în Oradea, unde 130 copii fac terapii constant, în regim caritabil.