City managerul Dacian Palladi a primit joi, 12 aprilie, în sala mare a Primăriei, vizita membrilor Asociației de prietenie Oradea-Ceyrat, prezenți în municipiul de pe Crişul Repede cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfrățirea celor două orașe.

 

După ce a făcut o prezentare generală a orașului Oradea și a evoluției sale din ultimii ani, city managerul Dacian Palladi a răspuns întrebărilor și curiozităților delegației franceze, formată din aproximativ 30 de persoane.

„Schimbarea pe care o vedeți încă de la intrarea în oraș se datorează primarului Ilie Bolojan și fondurilor europene pe care Primăria Oradea a reușit să le acceseze. Să știți că Oradea este un oraș care a atras mulți investitori străini, care au înființat locuri de muncă. Totodată, țin să vă spun că, printr-un proiect de dezvoltare urbană inițiat de Primăria Oradea, am creat o zonă în oraș care va fi locuită de 5.600 de persoane și care se numește Cartierul Ceyrat”, a spus city managerul Dacian Palladi. 

Potrivit Primăriei Oradea, discuțiile s-au purtat în jurul mai multor teme de interes pentru francezi, care au privit modul de administrare a municipiului Oradea și soluțiile găsite de conducerea orașului pentru diversele provocări apărute de-a lungul timpului.

„S-a discutat despre reabilitarea fațadelor clădirilor și soluțiile cu care a venit municipalitatea pentru grăbirea acestui proces, despre bogăția arhitectonică a orașului reprezentată de clădirile Art Nouveau, despre numeroasele proiecte pe fonduri europene care au schimbat fața orașului, despre demersurile făcute de Primăria Oradea în vederea gestionării parcărilor din municipiu, dar și despre proiectul bugetării participative, în cadrul căruia cetățenii au devenit parte activă în luarea unor decizii care privesc direct bunăstarea orașului”, se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În final, a fost citit mesajul primarului din Ceyrat, Laurent Masselot: „Sunt foarte bucuros să constat că înfrățirea noastră se dovedește a fi dinamică, nu se dezminte de-a lungul timpului. În numele comunității din Ceyrat, doresc să le mulțumesc în special celor doi președinţi, respectiv doamnelor Smaranda Burcă și Anne-Marie Fontanier. Oradea ne primește de fiecare dată cu multă căldură, lucru pentru care vă mulțumesc sincer”.

Tot joi, delegația franceză a vizitat Turnul Primăriei, Sinagoga Zion și alte obiective din oraș.