Adunarea Generală a Asociaților Aparegio, întrunită marţi, 19 iunie, a aprobat majorarea tarifului de canal de la 1,80 lei fără TVA la 1,99 lei fără TVA, ca urmare a creșterii ratei inflației. Noul tarif va fi aplicat începând cu 1 iulie 2018.  

Municipalitatea orădeană menţionează că noul tarif va fi supus aprobării de către fiecare consiliu local al unităţilor administrativ-teritoriale membre Aparegio şi va fi aplicat de către operatorul regional,  SC Compania de Apă Oradea SA, în localităţile unde aceste servicii sunt efectiv prestate. În municipiul Oradea, tariful a fost aprobat de Consiliul Local în ședința extraordinară de săptămâna trecută.

Majorarea tarifului a fost avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, iar fondurile obținute ca urmare a creșterilor de tarif vor fi folosite și pentru continuarea programului de reabilitare a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate.

„Cu toate că am făcut o ajustare de prețuri, generată de rata de inflație, reușim să menținem la nivelul Aparegio unul din cele mai mici prețuri din România”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Aparegio Oradea.

„Conform listei tarifelor practicate de companiile de apă din România, prețul practicat pentru apă și canalizare în Bihor și municipiul Oradea este unul dintre cele mai scăzute, județul nostru aflându-se pe locul 41”, susţine Primăria Oradea, care a prezentat şi lista cu tarifele de canal practicate de companiile de apă din România. Primele poziţii ale acestei liste sunt ocupate de companiile de apă Raja Constanţa - 4,75 lei/mc (TVA inclus); Compania de Apă Arieş - 4,53 lei/mc; Apă Canal 2000 Argeş - 4,51 lei/mc; Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa - 4,27 lei/mc; Compania de Apă Olt - 4,15 lei/mc.

Tot în cadrul ședinței de marţi, AGA a aprobat ca localitățile Aușeu și Tulca să intre în Aparegio, urmând ca, până la finalul anului, Compania de Apă Oradea să-și extindă operarea în cele două comune.