O autoutilitară de tractări autovehicule şi un autoturism au fost implicate, ieri, într-un accident produs pe Calea Clujului. Şoferul maşinii a rămas încarcerat şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor ISU Bihor care l-au scos din autoturismul avariat şi l-au transportat la spital. 

Apelul la 112, către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost înregistrat la ora 11.20, salvatorii fiind sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier între un autoturism și o autoutilitară de tractări autovehicule, care rulau pe Calea Clujului din municipiu, apelantul precizând faptul că o persoană a rămas încarcerată.

“Pentru salvarea victimelor, inspectoratul a mobilizat de urgenţă, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, care au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la locul producerii accidentului și cu o autospecială de descarcerare grea”, a precizat mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Ajunși la fața locului, pompierii militari au acționat pentru descarcerarea șoferului autoturismului, care rămăsese captiv între fiarele contorsionate ale mașinii. După evacuare, victima, aflată în stare de conștiență, a fost predată echipajului SMURD care i-a acordat îngrijirile medicale necesare, transportând-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea. Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, poliţiştii rutieri bihoreni desfăşoară cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs accidentul.