Două avalanşe s-au produs, ieri dimineaţă, în Bihor, între localităţile Băiţa şi Vârtop, drumul fiind blocat complet. În zonă au ajuns jandarmii şi pompierii. Nicio persoană nu a fost surprinsă de căderile de zăpadă însă autorităţile atrag atenţia că astfel de incidente se pot repeta şi îi sfătuiesc pe bihoreni să evite, pe cât posibil, zona.

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, ieri dimineaţă, la ora 7.15, că pe DN 75, în zona localităţii Vârtop, judeţul Bihor, s-a produs o avalanşă ca urmare a creşterii temperaturilor, iar zăpada căzută pe carosabil blochează ambele sensuri de mers.

„Nu au rezultat victime sau daune materiale, iar în prezent se încearcă remedierea problemei şi degajarea drumului de către autorităţi”, se arată în informarea Centrului. Jandarmii bihoreni au fost mobilizaţi la faţa locului şi au avertizat că există riscul producerii unor noi avalanşe. „Având în vedere condițiile meteorologice din zona înregistrare în ultimele zile, prin care peste un strat de zăpadă înghețată, s-a așternut un altul proaspăt, se menține riscul producerii unor noi avalanșe. Dacă pentru schiori sau persoane care abordează trasee cu risc de avalanșă sfatul nostru este să păstreze o distanță de minim 10 metri între ei, acum sfătuim participanții la trafic sa păstreze o distanță cat mai mare între autovehicule, iar în cazul in care văd mașini sau persoane surprinse de avalanșă, sa sune de urgență la 112”, se arată într-o postare pe facebook a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor. La locul producerii avalanşelor au fost mobilizaţi şi pompierii din cadrul Staţiei Ştei. „Zona s-a încărcat cu zăpadă iar stratul a alunecat. Avalanşele s-au produs între Băiţa şi Vârtop, la km 23, ambele benzi fiind blocate. Subunitatea de la Ştei este în alertă. Rugăm cetăţenii să evite zona pentru că astfel de incidente se pot repeta. Dacă sunt surprinşi de un astfel de fenomen, să sune la 112 şi să nu intre în panică”, a transmis col. Sorin Caba, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”.