Orădeni din zona Pieţei Rogerius ne-au sesizat că, de cinci luni, nu mai au acces pe terasa de deasupra Centrului agroalimentar, unde a fost amenajat un parc cu spaţii verzi, bănci şi chiar o fântână.

Mai mulţi orădeni au semnalat faptul că, de cinci luni, căile de acces în parcul amenajat deasupra Pieţei Rogerius sunt închise. Potrivit acestora, printre motivele invocate de administraţia pieţei ar fi distrugerea băncilor sau faptul că sunt copii care aruncă cu pietre în capul celor care trec pe lângă piaţă, sau vor să intre în piaţă.

„Ce rost mai are această investiţie, destinată cetăţenilor, dacă stă de atâta vreme închisă?!”, ne întreabă orădeanul Florin S. Acesta a întrebat administraţia pieţei de ce stă terasa închisă şi când va redeveni accesibilă cetăţenilor, dar nu a primit niciun răspuns concludent.

ADP Oradea, instituţia care administrează pieţele orădene, are un alt răspuns: se fac lucrări de reabilitare. „Au fost infiltraţii de apă în zona bazarului, iar acum se fac lucrări de reabilitare”, a fost răspunsul reprezentanților Administraţiei Domeniului Public Oradea, care menționează că zona de sus a Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare va fi redeschisă când vor fi gata lucrările de reabilitare. 

Pe terasa centrului nu există, însă, nicio mişcare, darămite şantier. Bălăriile cresc printre dale, întregul perimetru fiind pustiu.

Potrivit reprezentanților ADP, terasa de la Piața Rogerius a fost închisă și din cauza faptului că cele două restaurante și plăcintăria care funcționau în zona Food și-au suspendat activitatea în urma restricțiilor impuse de autorități pe perioada stării de alertă.

Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare, construit pe amplasamentul fostei Pieţe Rogerius, a fost inaugurat la sfârşitul anului 2015. Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. Bugetul aferent investiţiei care i-a revenit Municipiului Oradea a fost în valoare de 6.705.313,40 euro (TVA inclus), din care contribuţia municipiului a fost de 35,22%. În zona superioară a centrului, a fost amenajată o zonă verde, care a fost pusă, teoretic, la dispoziția orădenilor.