Într-o conferinţă de presă susţinută azi, în calitate de manager al Teatrului Regina Maria, actorul Daniel Vulcu a invitat jurnaliştii în apropierea şantierului unde se lucrează la scena rotativă, pentru a atrage atenţia asupra unui aspect major – scena rotativă nu va fi funcţională!

Astfel, Daniel Vulcu a subliniat că scena nu va putea fi folosită în mod optim, pentru că dimensiunile ei nu sunt adaptate spaţiului. Concret, Vulcu a explicat că o astfel de scenă este utilizată pentru a roti decorurile. Însă ultima ştangă din tavan, care este utilizată pentru fundaluri, este poziţionată spre jumătatea din faţă a scenei, astfel că partea din spate a scenei rotative nu va putea fi utilizată.

Într-un punct de vedere oficial, reprezentanţii Teatrului Szigligeti susţin:

„Gestionarea lucrărilor de reabilitare a scenei teatrului îi revin Teatrului Szigligeti conform protocolului înregistrat la Teatrul Szigligeti cu numărul 2909 din 29.11.2017, semnat şi de dl Vulcu. Lucrările începute în vara acestui an se desfăşoară conform proiectului şi contractului de execuţie, fiind supravegheate şi controlate în mod regulat de către Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea Pentru Graniţa România – Ungaria (BRECO), autoritatea responsabilă pentru monitoring. Dl Daniel Vulcu, fără a fi implicat în sarcinile complexe de implementare a proiectului, fără o consultare cu vreun specialist, după o vizită scurtă făcută fără autorizaţie pe un şantier în lucru, trage concluzii pripite despre o lucrare încă nefinalizată.  Dorim să informăm publicul ambelor teatre că, în spatele ştăngii menţionate de dânsul, mai există o altă ştangă pe care se poate monta fundalul fără a exista problemele invocate, astfel suprafața scenei rotative a fost maximalizată. Prin urmare, aceasta va putea fi folosită fără probleme, fapt ce se va demonstra la spectacolul Teatrului Szigligeti în seara de Revelion.

În ultimii ani, colaborarea între cele două instituții a fost caracterizată de respect reciproc, atât sub conducerea domnului Daniel Vulcu, cât și sub conducerea interimară a doamnei Elvira Rîmbu, de aceea îl rugăm respectuos pe domnul Vulcu ca cea mai mare investiție în infrastructura culturală bihoreană să nu fie folosită într-un război care nu ne privește. Teatrul Szigligeti este onorat că are ocazia să gestioneze o lucrare de o asemenea anvergură în folosul ambelor teatre orădene şi al publicului acestora”, se arată în comunicatul de presă transmis redacţii CRIŞANA.