Românii care sperau că după ce se vor vaccina vor putea merge liniștiți în concediu cu copiii trebuie să fie atenți la țara în care aleg să călătorească. Cei care vin din țări cu incidență ridicată vor sta 10 zile în izolare cu copilul.

Reintrarea în normalitate odată cu vaccinarea mai are de așteptat. Asta, printre multe altele, și pentru că, deocamdată, nu există un vaccin înpotriva Covid-19 pentru copii. Ei sunt încă expuși, se pot îmbolnăvi și pot transmite mai departe virusul celor care nu s-au vaccinat încă.

În conferința de presă a Guvernului, de marți, 19 ianuarie, medicul Florentina Furtunescu, de la Institutul Național de Sănătate Publică a spus că, în funcție de situația epidemiologică, copiii vor trebui să intre în carantină dacă merg cu părinții în concediu.

„Dacă este vorba de o țară cu incidență ridicată, la întoarcerea în România copilul prezintă riscul să răspândească virusul. El este un vector, de aceea el trebuie să stea în carantină 10 zile, iar unul dintre părinți trebuie să stea cu copilul”.