Iluminatul de Sărbători a fost pornit azi, la ora 18.00, din Piaţa Unirii, când s-a dat startul şi ediţiei din acest an a Târgului de Crăciun.

Orădenii s-au adunat lângă bradul de Crăciun din Piața Unirii să asiste la aprinderea luminilor de sărbători, programată pentru ora 18.00. Luminile s-au aprins în toată zona centrală, începând din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun, clădirea Primăriei Oradea, Podul Sf. Ladislau, Piața Ferdinand și strada Republicii, şi apoi în tot oraşul.

Instalaţiile luminoase specifice sărbătorilor de iarnă au fost amplasate pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe. În acest an, au fost folosite 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme: de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase.

Aprinderea oficială a instalaţiilor luminoase a dat startul ediţiei din acest an a Târgului de Crăciun, amenajat în Piaţa Unirii, din care nu va lipsi Moș Crăciun, care va fi prezent la întâlnirea cu copiii, între orele 18.00-20.00, în zilele de 29 şi 30 noiembrie, în 1, 5, 6, 13, 14, 15, 19, 20, 21 şi 22 decembrie. În programul primei seri a Târgului de Crăciun figurează Ansamblul Bihorul, cu un spectacol de datini și tradiții bihorene de Crăciun și colinde pe ulița „satului”, precum şi Jazzapella, o trupă versatilă, cu un stil unic, care combină ritmurile de jazz cu muzica pop.

În acest prim weekend al Târgului de Crăciun vor avea loc concerte live susținute sâmbătă, 30 noiembrie, de Nicoleta Nucă, de la ora 20.00, iar duminică orădenii îi vor putea asculta pe cei de la Harlem Gospel Choir - un cor de muzică gospel din New York.