Ediția de toamnă a Târgului de Cariere a avut loc, ieri, la Oradea, bucurându-se de succes. Sute de persoane, majoritatea tineri, au venit la standurile companiilor pentru a consulta oportunitățile de carieră oferite.

 

Sute de persoane, majoritatea tineri, au profitat de organizarea Târgului de Cariere la Oradea. Oferta a fost bogată, peste 30 de companii și organizații fiind prezente la evenimentul de recrutare, care s-a desfășurat, între orele 10.00-17.00, la Trade Center.

Cele mai importante companii au venit la târg cu oferte de joburi, internshipuri și programe de voluntariat: în total fiind prezente peste o mie de oportunități de carieră din toate domeniile de activitate.

Organizatorii au pregătit pentru participanți și activități relaxante, iar la Info Point au putut fi printate și CV-urile pentru cei care nu le-au avut pregătite.

„Multe companii angajează în domeniile Automotive, Producție și Tehnică, dar și în IT, Retail, Vânzări, Logistică&Transport sau Turism. Sunt peste 1.000 de oportunități de carieră din toate domeniile de activitate, atât programe de internship, cât și programe de voluntariat. În primele ore de la deschiderea târgului, au venit sute de persoane. Oradea este cel de-al șaptelea oraș din țară în care am ajuns, după Iași, Sibiu, Cluj-Napoca, Chișinău, Brașov și Târgu Mureș. Ultimul târg din acest an va fi săptămâna viitoare, la Alba Iulia, pe 22 noiembrie”, ne-a declarat Ioana Oros, PR Manager al Târgului de Cariere.

Printre tinerii care au participat la târg s-a numărat Mădălina Toduț, originară din Satu Mare, dar care locuiește în prezent la Oradea. „Sunt absolventă de Litere, și m-ar interesa un post de recepționar sau traducător. Anul acesta, am terminat masteratul. Am aflat de acest eveniment și am zis să vin să-mi încerc norocul”, ne-a mărturisit tânăra.

O altă tânără, Bianca Popa, din Oradea, căuta ieri un job pe resurse umane. „Mă bucur că se organizează acest eveniment la Oradea, pentru că este o ocazie pentru cei care își caută un loc de muncă de a sta față în față cu angajatorul. Personal, îmi caut un job pe resurse umane”, ne-a spus Bianca.

Asociația Studenților Economiști din Oradea a fost reprezentată la târg de Gavril Puskas, fondatorul ASEO, și de Sorina Săteanu, membră a asociației.

„Asociația s-a format în urmă cu doi ani, și reunește în prezent aproximativ 30 de membri. Ne ocupăm cu dezvoltarea profesională și personală a studenților. Îi ajutăm să-și găsească un loc de muncă în domeniu, în urma experienței acumulate în cadrul asociației. În plus, organizăm diferite evenimente, concursuri pe diferite tematici, dar și seri de socializare. Am venit la Târgul de Cariere, pentru ca studenții să ne cunoască mai bine, să știe cu ce ne ocupăm”, ne-a declarat fondatorul ASEO.

„Târgul de Cariere Oradea a pornit în urmă cu 11 ani, ca o dorință de a le oferi tinerilor posibilitatea să intre în contact cu companiile. E foarte greu pentru unii tineri să înceapă de undeva, întrucât mulți sunt emotivi când trebuie să participe la un interviu. De aceea, acest eveniment de recrutare reprezintă pentru ei o posibilitate mai relaxantă de a intra în contact direct cu angajatorii”, a menționat Ioana Oros.

Tot în cadrul târgului, vizitatorii s-au putut adresa specialiștilor în recrutare și psiholologilor de la Standul de Demisii. Candidații au putut cere sfaturi despre procedurile legale pe care trebuie să le respecte în cazul unei demisii, precum și despre posibilități de luat în calcul pentru construirea următorilor pași în carieră.