La împlinirea a 172 de ani de la naștere, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la Centrul de Zi.

A fost o zi frumnoasă, care a stat sub semnul lui Eminescu, la Centrul de Zi Oradea. Cu acest prilej, copiii au audiat recitaluri de poezii eminesciene, între care s-au regăsit: „Somnoroase păsărele”, „La steaua”, „Lacul” și „Floare albastră”.

„În timpul audițiilor, copiii și-au exersat abilitățile creative și au conceput cu mare entuziasm și dedicare desene tematice, interpretând, în felul propriu, mesajul și înțelesul poeziilor”, au anunțat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Pentru ca munca și talentul copiilor să fie vizibile publicului larg, creațiile acestora au fost expuse la Biblioteca Virtuală Elit.

Centrul de Zi oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model de educație și familial de îngrijire a copilului.