Municipalitatea orădeană intenţionează să amenajeze locuri de parcare, spaţii verzi şi terenuri de sport în zona străzii Milcovului, iar în Şanţul Cetăţii vor fi amenajate locuri de parcare.

 

„Două dintre proiectele de regenerare urbană sunt cele care vizează curtea interioară a blocurilor din Centrul Civic, respectiv din șanțul Cetății (zona din spatele sediului Poliției Rutiere), și zona străzii Milcovului, în apropiere de liniile CFR. Toate aceste proiecte, dar și cele care vor urma vor respecta procedura de co-urbanizare, adică ele se implementează doar după consultarea publică a locuitorilor zonei vizate”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Mai exact, în zona străzii Milcovului, până la finalul acestei săptămâni, va fi demolată clădirea P+1 (fosta cantină Criortex) - clădire expropriată de la o persoană juridică. De asemenea, vor fi dărâmate garajele aflate pe terenul expropriat și edificate pe proprietatea publică a municipiului Oradea. Apoi, vor fi prezentate locuitorilor soluțiile de amenajare a zonei: spații de parcare, zone verzi, terenuri de sport, alte zone de relaxare. Pe terenul din spate, în zona limitrofă căii ferate, se intenționează amenajarea de locuri de parcare.

„Până la sfârșitul lunii iunie va avea loc consultarea cetățenilor cu privire la reconfigurarea zonei lor de locuit, după care, în a doua jumătate a lunii iulie, vor începe efectiv lucrările de amenajare. De menționat că pe str. Milcovului se vor asfalta și străzile care în prezent sunt neasfaltate, urmând să se găsească soluții de traficare pe str. Anderson Nexo, str. Caraiman, str. Milcovului”, menţionează Primăria Oradea.

În ceea ce priveşte şanţul Cetăţii, aici vor fi amenajate spații de parcare pe soluția convenită cu asociațiile de proprietari. Municipalitatea precizează că o consultare publică va avea loc până la sfârșitul lunii iunie, urmând ca în a doua jumătate a lunii iulie să înceapă lucrările de amenajare.

„În continuare, Primăria Oradea are în vedere și alte proiecte de regenerare urbană, cum ar fi reconfigurarea zonei ocupate de fosta Piața Velența dezafectată. Totodată, urmează să înceapă procedura de ecologizare a terenului din zona Barcăului, în vederea realizării Coridorului Verde”, susţine Primăria Oradea, adăugând că, din acest an, la nivelul municipalităţii s-a luat decizia trecerii de la „simpla amenajare a unor spații între blocuri”, la „adevărate proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone de locuit, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri și regândirea întregului spațiu ca o zonă utilă și plăcută pentru locuitorii zonei”.