Pentru că sunt anoste, cerne, singure și triste, statuile din Oradea vor deveni locuri de pelerinaj pentru elevii de la zece școli din oraș. La ideea Clubului Lions, tinerii vor crea, o dată pe lună, câte un moment special la bustul unor personalități importante din oraș.

 

Proiect lăudabil al Clubului Lions din Oradea. Timp de 5 luni, elevii de la 10 școli vor organiza câte un moment special la bustul unor personalități reprezentante pentru școala în care învață, și nu numai.

„Acțiunea se numește „In Memoriam” și ne-am gândit să dăm viață unor statui care trăiesc doar odată pe an, când se sărbătoresc diferite evenimente. În rest, sunt anoste, cerne, singure și triste. Vrem ca la 10 statui din oraș să organizăm lunar câte un astfel de eveniment, fiecare liceu a înfiat o statuie, Liceul de Arte - statuia lui George Enescu, Colegiul Național „Mihai Eminescu” - statuia lui Eminescu, Gojdu, a lui Gojdu, Ghibu, a lui Ghibu etc. și în fiecare lună se depune o jerbă la statuile respective, se spun câteva cuvinte despre personalități, iar elevii pregătesc un moment special”, a spus Angela Tebieș, membră a Clubului Lions.

După ce zilele trecute elevii de la Liceul „Onisifor Ghibu” au depus o coroană la statuia celui care le-a dat numele, ieri a venit rândul Liceului de Arte din Oradea care a pregătit un moment special la statuia lui George Enescu de lângă Hotelul Continental.

„Participă 60 de copii care au pregătit și câteva fragmente din Rapsodia I la vioară. În fiecare lună, de la noi, vor veni două sau trei clase și vor pregăti câte un moment „In Memoriam”, iar în mai-iunie vrem să venim cu toată orchestra mare aici pentru a încheia festiv activitățile. Depinde de vreme”, a declarat Mihaela Bondar, directoarea Liceului de Arte.

Au participat elevii din clasele a X-a alături de diriginții Adrian Bordeianu și Liana Dat. Au cântat un fragment din Rapsodia I elevii Bianca Popa la nai și Alex Sferlea la vioară.

Proiectul este organizat de Clubul Lions și Inspectoratul Școlar Județean Oradea.