Teatrul Regina Maria a fost invitat şi în acest la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi. Pentru cea de-a 29-a ediţie, Oradea a prezentat spectacolul “În plină glorie, de Peter Quilter, în regia lui Cristian Ioan.

 

Trupa Iosif Vulcan este apreciată de publicul din Galaţi. Astfel, în anii 2015 şi 2016, când Teatrul Regina Maria a fost înscris în festival cu spectacolele “Leonce şi Lena” şi “Omul din La Mancha”, gălăţenii le-au votat drept favorite, ambele câştigând premiul publicului. De asemenea, “Leonce şi Lena” a fost distins şi de juriu cu premiul pentru cel mai bun spectacol, iar “Omul din La Mancha” a fost premiat pentru decor şi pentru costume.

Anul acesta Festivalul Naţional de Comedie Galaţi se află la cea de a 29-a ediţie. O ediţie în care au fost selectate 25 de spectacole şi în care a fost ales şi spectacolul “În plină glorie”. Actorii orădeni Gabriela Codrea, Andrian Locovei, Răzvan Vicoveanu, Mirela Lupu, Lucia Rogoz şi Georgia Căprărin şi contratenorul Viktor Iosif au cucerit spectatorii vineri seara. “În plină glorie” este o comedie inspirată din viaţa lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Pasionată de muzică până la patetism, reușește, în ciuda ironiei unora şi a ridiculităţii dorinţei, să susțină concerte de operă cu sala plină. Apogeul carierei sale îl reprezintă recitalul de pe scena uneia dintre cele mai prestigioase săli de concert din New York: Carnegie Hall. Succesul său nu ar fi fost posibil, însă, fără resursele financiare de care dispune şi fără sprijinul unor prieteni devotaţi.

În perioada următoare trupa Iosif Vulcan va continua să onoreze invitaţiile în festivaluri. Astfel, în data de 24 octombrie, “Cafeneaua Pirandello” (scenariul Anca Măniuţiu, regia Mihai Măniuţiu) se va juca pe scena Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, iar în 25 octombrie, “Cabaretul Dada” (de Matei Vişniec, regia Anca Bradu) se va juca pe scena Teatrului Bulandra, ambele spectacole fiind selectate în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Bucureşti.

Nu în ultimul rând, în data de 19 noiembrie, trupa Iosif Vulcan va fi prezentă în Festivalul de Teatru Clasic de la Arad, cu spectacolul “Scripcarul pe acoperiş” (Un musical de Joseph Stein după povestirile lui Shalom Alecheim, în regia lui György Korcsmáros).