Spectacol al elevilor de la Şcoala de Artă “Francisc Hubic” - „Arta ne uneşte”
Într-un cadru animat și variat, 31 mai a fost despre artă: muzică și arte plastice. Profesorii și elevii Școlii de Artă „Francisc Hubic” au oferit publicului, în Parcul Libertăţii din Oradea, timp de patru ore, un frumos și divers program muzical, în care copii, de la 8 ani, pâna la cursanți trecuți de 30 de ani, au interpretat, cu emoție, piese din repertoriul clasic şi modern.
Potrivit organizatorilor, prin aceasta acțiune culturală a fost validată, încă o dată, existența instituției, care, în 2025, va împlini 100 de ani. „Se muncește mult, avem aproximativ 350 de cursanți și oferim ocazia de a se studia muzica, artele plastice și coregrafia chiar și la vârste mai înaintate. Pentru cei ce își descoperă talentul mai târziu, aici, cu noi, vârsta nu contează. Totul este ca atracția față de arte să se răspândească printre cei ce vor să-și completeze, înnobileze educaţia ce vine din mijlocul familiei sau să își dezvolte pur și simplu aptitudinile descoperite mai târziu. Emoția fiecărei interpretări pe care publicul a simțit-o, fie transmisă de un copilaș, adolescent sau adult, a făcut ca această zi, caldă și prietenoasă, să fie despre noi toți, să ne aducem aminte că în fiecare mai există un copil docil sau neastâmpărat”, a transmis prof.
Alina Orban. Programul deosebit şi variat a fost dăruit publicului de către elevii şi profesorii catedrelor de pian clasic, improvizație jazz, vioară, canto clasic, instrumente de suflat, canto popular român şi maghiar și, nu în ultimul rând, catedra de canto muzică ușoară, din mijlocul căreia, la finalul acțiunii, elevii au încântat publicul cu un repertoriu muzical din universul Disneyland. Artele muzicale au fost acompaniate de artele plastice, prin diversitatea lucrărilor expuse pe alee, culorile sunetelor îmbinându-se cu paleta de culori de pe pânzele pictate. „Arta ne unește” a împlinit 3 ani de existență. Această zi, aceste momente, au fost dăruite cu sprijinul Fundației Comunitare care, în fiecare an, este alături de Școala de Arte „Francisc Hubic” în promovarea și continuarea activității. „Felicitări colegilor mei pentru fiecare minut, oră, zile şi chiar o viață dedicată studiului, predării și transmiterii mai departe celor ce vor să învețe și înteleg că avem nevoie de artă, să ne deschidem viețile spre frumos. Este mesajul nostru, că arta ne poate uni, emoționa, energiza sau calma, ne poate face să gândim, râde, tresări, iar beneficiile acesteia sunt nemăsurate asupra sănătății şi stării noastre spirituale. Dovedim că suntem pentru artă, iar capacitatea ei de a explora este una dintre cele mai mari daruri collective”, a menţionat managerul Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, prof. Liviu Buţiu.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.