Șoferul unui autoturism a fost rănit grav, ieri, după ce mașina pe care o conducea a fost implicată într-un accident rutier produs pe raza localității Tarcea. Pompierii au intervenit pentru a-l scoate din mașină, bărbatul fiind transportat la spital în cod roșu medical.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, ieri, în jurul orei 14.00, prin 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe raza localității Tarcea, în care au fost implicate un autoturism și un TIR, eveniment soldat cu rănirea gravă a șoferului autoturismului.

"Pentru salvarea victimei, inspectoratul a mobilizat de urgenţă echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Valea lui Mihai, care au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare și cu o ambulanţă de tip B2”, a precizat mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Potrivit acesteia, echipajul de descarcerare a evacuat victima rămasă captivă între fiarele contorsionate ale autovehiculului, iar echipajul de pompieri militari paramedici și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au procedat la acordarea îngrijirilor necesare bărbatului rănit în urma accidentului, acesta fiind transportat ulterior, în stare gravă (cod roșu medical) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Polițiștii Biroului Rutier Marghita sunt cei care au început cercetările în acest caz. Potrivit primelor informații, bărbatul rănit, în vârstă de 69 de ani, circula pe un drum secundar și nu a acordat prioritate la intrarea pe DN19, intrând în coliziune cu o autoutilitară. Șoferul unui tir, care circula și el pe DN19, în spatele autoutilitarei, nu a mai putut evita impactul, lovind atât autoturismul cât și autoutilitara.