Orădenii care au dorit să afle mai multe despre avantajele utilizării automatizării în companiile lor au participat ieri, de la ora 9.30, la un atelier intitulat „Seminar in the box” unde au aflat informații despre programarea și utilizarea în practică a robotului colaborativ.  

Cursurile gratuite au fost axate pe programarea și lucrul cu coboți (roboți colaborativi) de la Universal Robots, și nu au fost adresate doar managerilor de producție, ci și celor care au vrut să afle mai multe despre avantajele automatizării. Evenimentul a fost parte a unei serii de ateliere care vor continua pe tot parcursul anului. În săptămânile care urmează, vor avea loc ateliere și în Sibiu, Brașov, Ploiești, Baia Mare și Pitești.

„Seminar in the Box” a durat aproximativ 6 ore și a început cu o introducere în domeniul roboticii colaborative. Cea mai lungă sesiune a atelierului interactiv a ținut trei ore și a constat în programarea și aplicarea/utilizarea în practică a robotului colaborativ. Experți de la Universal Robots au fost prezenți în cadrul atelierului pentru întreaga zi și au răspuns la toate întrebările legate de soluțiile de automatizare. A existat, de asemenea, un spațiu dedicat pentru discuții informale și socializare.

„Seminar in the Box” a fost conceput pentru aproximativ 20 de persoane.

Seria de ateliere „Seminar in the Box” a fost lansată cu succes pe piețele din Europa Centrală și de Est și face parte dintr-un număr de alte proiecte Universal Robots care au ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la automatizarea industrială, în special în rândul întreprinderilor mici și mijlocii. De asemenea, compania deține și propria academie Universal Robots, o platformă de instruire și programare online, destinată lansării în practică a coboților, care este folosită de peste 60.000 de utilizatori din peste 130 de țări din întreaga lume.