Începând de mâine, în Piaţa Ioşia se va deschide, ca în fiecare an în prag de Paşte, hala special amenajată pentru sacrificarea mieilor. Ieri, administratorii Pieţei Ioşia făceau ultimele retuşuri, după ce zilele trecute hala şi spaţiile aferente au fost igienizate.

Conform unui comunicat al conducerii Administraţia Domeniului Public Oradea în perioada 4 - 14 aprilie a.c., sectorul de sacrificare miei din Piaţa Ioşia, va fi deschis cu ocazia Sărbătorilor de Paşte. Ieri, lucrările de igienizare erau deja încheiate, angajaţii Pieţei Ioşia fiind pregătiţi ca de mâine, începând cu ora 7.00 să-i primească atât pe ciobani, cât şi pe măcelari şi, evident, cumpărătorii. "Am efectuat lucrări complete de igienizare a halei. WC-ul de lângă hală a fost special amenajat pentru măcelari, fiind dotat cu două chiuvete din inox cu pedală. De asemenea, am pregătit şi un vestiar pentru măcelari şi un birou pentru Direcţia Sanitar Veterinară (DSV)", ne-a declarat Claudia Hirţe, administrator Piaţa Ioşia. Hala este dotată cu două asomatoare pentru sacrificare şi 16 furtune cu piston. La intrarea în piaţă dispre drumul de centură, în spatele Sectorului Bazar va fi pus la dispoziţie un spaţiu pentru comercianţii de miei.   Începând de azi, 3 aprilie, ora 11.00, încep înscrierile pentru măcelari, aceştia trebuie să fie autorizaţi, să aibă analizele făcute la zi, să deţină două rânduri de echipament complet (cizme, halat, bonetă, şorţ, pantaloni), două rânduri de instrumentar, trei cuţite însemnate diferit, de culori diferite şi o bardă (toporişcă). Taxele percepute de ADP sunt de 10 lei/zi/cap de miel; 63 lei/zi/măcelar. În ce-i priveşte pe cumpărători aceştia vor trebui să achite şi o taxă pentru tăierea mieilor, care anul trecut a fost de 25 de lei. Programul de funcţionare al pieţei de miei este miercuri, 4 aprilie - vineri, 6 aprilie, între orele 7.00 - 19.00, sâmbătă, 7 aprilie, între orele 7.00 - 14.00(16.00), duminică, 8 aprilie va fi închis. Activitatea va fi reluată luni şi se va desfăşura până vineri, în intervalul orar 7.00 - 19.00, iar sâmbătă, în ajun de Paşte Ortodox, programul va fi între 7.00 - 14.00 (16.00).