Comisia de evaluare a proiectului privind amplasarea statuii lui Iuliu Maniu în faţa Catedralei Sf. Nicolae s-a întrunit luni pentru a analiza cele două oferte depuse.

În cele din urmă, a fost desemnată câştigătoare oferta unei firme din Arad, care a depus un proiect realizat de sculptorul Deak Arpad.

Două oferte au fost depuse pentru realizarea statuii lui Iuliu Maniu care va fi amplasată în faţa Catedralei Sf. Nicolae din Oradea, una venind din partea Uniunii Artiştilor Plastici Oradea, iar alta din partea unei firme din Arad. Comisia de evaluare, din care fac parte Vioara Bara, Ramona Novicov, Doina Tătar, un reprezentant al Episcopiei Greco-Catolice şi Ildiko Mitru a optat, în cele din urmă, pentru firma din Arad.

„În ceea ce privește statuia lui Iuliu Maniu care va fi amplasată în fața Catedralei Sf. Nicolae, ieri (n.r. - luni) s-a întrunit comisia de evaluare care a analizat cele două proiecte depuse și a acceptat din punct de vedere tehnic proiectul depus de firma din Arad, realizat de sculptorul orădean Deak Arpad. Oferta Uniunii Artiştilor Plastici a fost descalificată neîndeplinind condiţiile tehnice”, a declarat, ieri, viceprimarul Florin Birta.