Profitând de vremea frumoasă din această toamnă şi de generoasele posibilităţi de a ieşi din tiparele unei zile obişnuite la clasă, pe care le creează programul „Şcoala altfel”, peste 1.400 de elevi au vizitat, în luna octombrie, peşterile Farcu şi Meziad.

Cele două importante obiective turistice ale judeţului nostru au primit vizitatori din judeţele Arad, Cluj, Timiş, Satu Mare, dar şi din mai multe localităţi bihorene precum Aleşd, Marghita sau Popeşti.

Ducând mai departe o îndelungată tradiţie a excursiilor în natură, numeroşi turişti veniţi din Ungaria au poposit şi ei la peştera cu cristale din mina Farcu şi la peştera Meziad.

„Numărul semnificativ de vizitatori pe care i-am avut în această toamnă dovedeşte încă o dată că Pădurea Craiului are un potenţial turistic remarcabil şi că eforturile noastre de a promova această regiune sunt pe deplin justificate şi, iată, încep să dea roade”, spune Paul Iacobaş, preşedintele CAPDD Bihor, organizaţia neguvernamentală care administrează cele două peşteri.

La peştera cu cristale şi la peştera Meziad, grupurile formate din peste 20 de persoane beneficiază în continuare de importante reduceri. Copiii plătesc doar 10 lei, iar tinerii (peste 14 ani) şi adulţii, 15 lei.

Este important de reţinut faptul că, în perioada de iarnă (decembrie, ianuarie, februarie, martie), cele două peşteri pot fi vizitate numai în urma unei programări la telefoanele: 0744.42.62.72 sau 0359.41.05.56.