La Teatrul Arcadia se va juca, sâmbătă, 8 decembrie, spectacolul „Sania lui Moș Crăciun”, de Andreea Costea, cea de-a treia premieră a stagiunii. Spectacolul va avea două premiere: de la orele 11.00 și 13.00, prima reprezentație fiind în totalitate vândută.

Teatrul Arcadia invită spectatorii mici și mari la cea de-a treia premieră a stagiunii: spectacolul „Sania lui Moș Crăciun”, de Andreea Costea, în regia lui Igor Lungu.

„Sania lui Moș Crăciun” este o poveste plină de culoare și haz, care-și propune să-i învețe pe copii lecția responsabilității pentru propriile fapte. În urma cererilor venite de la părinți, la Polul Nord se organizează ad-hoc o ședință de salvat povești. Asta pentru că fără povești, toată magia Crăciunului dispare, iar Moș Crăciun rămâne fără celebra sanie cu care aduce cadouri în fiecare an. Pentru a salva situația, Moș Nicolae și Moș Crăciun conving personajele negative din poveștile pentru copii să facă fapte bune. Sunt, oare, aceste personaje, cu adevărat demne de pedeapsă? Sau, poate, dacă cei mici ar fi cuminți, eroii negativi nu i-ar putea atinge?

Coloana sonoră a spectacolului este realizată de muzicianul Ovidiu Iloc, unul dintre cei mai importanți compozitori de muzică de teatru din țară, scenografia îi aparține Mădălinei Baciu, artist plastic talentat și ingenios care se află la prima colaborare scenografică cu un teatru profesionist, iar regia îi aparține actorului Igor Lungu, cel care a mai cucerit inimile spectatorilor Arcadiei în calitate de regizor, cu spectacole ca Povești Populare Maghiare, sau Povești Populare Rusești. Distribuția spectacolului este formată din: Florin Stan (Moș Crăciun), Florian Silaghi (Moș Nicoale), Armanca Serac (Spiridușul), Zentania Lupșe (Vulpea), Igor Lungu (Lupul). În alte roluri: Alexandru Pop, Rin Tripa, Florian Silaghi.

„Spectacolul a fost o provocare: pentru mine, să scriu un text dramatic, pentru Igor, să semneze regia, iar pentru Mădălina, să realizeze scenografia. Sania lui Moș Crăciun este un spectacol care sperăm să-i facă pe copii să conștientizeze importanța acțiunilor lor. Spectacolul își propune o foarte scurtă incursiune în povești ale copilăriei, ca Ursul Păcălit de Vulpe, Cei trei purceluși și Capra cu trei iezi, pentru a vedea ce înseamnă o faptă bună și cine ar trebui să o facă, pentru a readuce magia Crăciunului pe pământ”, a explicat Andreea Costea, ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

„E o altă abordare a atmosferei de Crăciun. Sunt convins că va fi un spectacol pe placul publicului”, a spus și actorul Florian Silaghi.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani. Spectacolul de sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 11.00, este sold out, iar pentru reprezentația de la ora 13.00 au mai rămas doar zece locuri. Următoarea reprezentație va avea loc la Sala Arcadia, în data de 22 decembrie, de la ora 11.00. Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului și online, pe biletmaster.ro.