În comuna Sâniob, din județul Bihor, sâmbătă, 25 septembrie, între orele 10.00-17.00, va avea loc un eveniment inedit, intitulat „Retro Raid în jurul ceaunului”.

„Așa cum v-am obișnuit și în această toamnă, luăm ceaunul cu noi și continuăm aventura în regiunea Crișana, descoperind comune emblematice încărcate de istorie. De această dată, noi, Retromobil Club România-Filiala Bihor, vă invităm să descoperiți comuna Sîniob sau Szentjobb, numită așa de regele Ladislau I după numele regelui Ștefan I, cunoscută din cele mai vechi timpuri ca făcând parte din voievodatul condus de Menumorut”, anunță organizatorii evenimentului.

Mai multe informații se vor putea afla de la ghidul locului, care a pregătit pentru cei interesați o vizită de neuitat, plină de surprize, explicații istorice și.... culinare.

„Vom vizita Biserica Catolică din sat, unde s-a păstrat Sfânta Dreaptă, adică mâna mumificată a regelui Ungariei, Ștefan. Ceaunul îl vom lăsa în seama bucătarilor ce vor potrivi aromele și miresmele exact ca odinioară”, mai transmit organizatorii.

Participanții la eveniment vor putea gusta din preparatele tradiționale făcute de bucătari sau, dacă va exista vreun doritor, va putea deveni unul dintre bucătarii care participă la concursul organizat de Primăria Sâniob.

Startul în acest raid se va da din parcarea Remarkt Episcopia, sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 10.00. Taxa de participare este de 50 lei, membrii activi ai clubului fiind scutiți de taxă.

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, prin formularul https://forms.gle/WivasLWSYwqSCsyG8.